Plejecenter Trye

På Trye arbejder vi på at skabe rammerne for at leve et godt liv.

Velkommen til Plejecenter Trye i Frøstrup. Plejecentret har lejligheder til voksne og ældre, der ikke kan klare sig i eget hjem. Her finder du information om at bo på Trye, vores rammer og aktiviteter for centrets beboere og områdets ældre borgere.

Trye er et alment plejecenter, der henvender sig til voksne og ældre borgere, som har brug for pleje og omsorg døgnet rundt.. Her kan du bo som enlig eller I kan bo sammen som par, forudsat at I begge har behov for pleje og omsorg.

Om Plejecenter Trye

Plejecenter Trye er et nyere plejecenter beliggende i Frøstrup by.  Plejecenteret rummer 20 boliger - alle med 2 rum samt terrasse eller altan, og lyse og venlige fællesrum med direkte adgang til stor lukket gårdhave. I fællesarealerne arrangeres der aktiviteter for beboerne og områdets ældre. 

Hvordan får jeg bolig på  Plejecenter Trye?

Hvis du ønsker at bo på plejecenter, skal Thisted Kommune visitere dig til en plejebolig. Du kan søge om en plejebolig:

 • Hvis du har et omfattende behov for personlig pleje og støtte, dvs. at du har svært ved at overkomme hverdagens opgaver.
 • Hvis du føler dig utryg og ensom i en grad, der begrænser dig i evnen til at tage vare på dig selv.

For at komme i betragtning til bolig på Trye Plejecenter skal du eller dine pårørende kontakte Thisted Kommunes Visitation og Hjælpemiddeldepot. I bliver herefter tilbudt et besøg af visitator fra Visitation og Hjælpemiddeldepot, som vil hjælpe jer med at udfylde en ansøgning. Samtidig vil visitator udarbejde en vurdering og beskrivelse af dig i forhold til de ressourcer og udfordringer, som du har. Visitator vil desuden vejlede og oplyse dig om den videre proces.

Se kontakt oplysninger her på siden.

Hverdag på Trye

Vores aktiviteter

På Trye tilbydes der forskellige aktiviteter: 

 • bankospil
 • fællessang/hygge 
 • gudstjenester
 • cykelture
 • busture
 • årstidsbestemte fester
 • årstidsbestemte arrangementer

Der ophænges Aktivitetskalender på opslagstavlen på Trye.

Aktiviteterne tilrettelægges af aktivitetsmedarbejder sammen med Aktiv Komiteen. Andre frivillige på Trye bistår i  forskellige aktiviteter.

Udeboende borgere er velkomne til en del af aktiviteterne. Oplysninger kan søges på centeret.

Information

Vi ønsker, at du falder til her hos os, og at du føler, det er dit hjem. Vi hjælper gerne med til, at du får skabt et godt hjem, hvor du har mulighed for privatliv, samtidig med vi håber, at du får et godt fællesskab med de øvrige beboere på Trye.

Vi har udarbejdet en velkomstpjece særligt for Trye, som forhåbentligt vil hjælpe med nogle af de mange spørgsmål, der helt naturligt dukker op i forbindelse med indflytningen. Vi sender velkomstpjecen til dig eller dine pårørende på mail, hvis du ønsker at læse mere om Trye, eller når du får tilbudt en plads hos os.

Vi ser frem til et godt samarbejde med dig og dine pårørende.

Trye har 20 lejligheder.

Lejlighederne er 2-rums lejligheder inklusive fællesarealer. En lejlighed består af en stue med køkkenniche, hvor der er  køleskab med lille fryser. Der er desuden et soveværelse med skabe, og et badeværelse med et fast skab og vaskemaskine. Der er adgang til tørretumbler. Fra stuen er der adgang til egen terrasse, hvor der er plads til et lille bord og et par havestole.

Fællesarealerne i boenheden består af spisestue og opholdsstue med fjernsyn. Herfra er der udgang til en dejlig gårdhave.

Lejekontrakt udfærdiges i Teknisk Forvaltning, og indflytningsrapport udfærdiges af plejecentrets pedel.

Husleje og depositum: Kan oplyses ved henvendelse til Teknisk Forvaltning, Ejendomsafdelingen.

Aktivitetstilbud:

Plejecenter Trye har ikke dagcenter, som er et visiteret aktivitetstilbud for dig, som er hjemmeboende, og som har gavn af at deltage i almindelige hverdagsaktiviteter i samvær med andre. Du kan blive visiteret til én eller flere dage i et dagcenter i Thisted Kommune og du kan læse mere om dagcenter samt udfylde ansøgningsskema til Visitation og Hjælpemiddeldepot her: link til fællesside om dagcenter

Der er klubvirksomhed på Plejecenter Trye om onsdagen,  hvor du som udeboende ældre kan deltage. Yderligere oplysning kan fås på Trye.

Det er dit hjem:

Målet er, at Plejecenter Trye skal være et trygt, varmt og aktivt sted at bo og besøge. Du er ekspert i eget liv, og denne viden inddrager vi som ansatte, så du så vidt muligt har medindflydelse på din hverdag. Vi hjælper med til, at du får skabt et hjem, hvor du både har mulighed for privatliv og samtidig kan være en del af fællesskabet med de øvrige beboere.

Du holder dig aktiv: 

Personalet på Trye hjælper dig med, så vidt muligt, at opretholde din fysiske og psykiske formåen og om muligt forbedre den. Det betyder, at vi støtter dig, hvor du har brug for det, og at du selv gør det du kan og har kræfter til. Vi forventer, at du som beboer deltager i hverdagens praktiske opgaver i det omfang du kan. 

Døgnrytmen på Trye

Kl.: 07.00: Vagtskifte

Kl.: 07.30 - 11.30: Morgenbuffet, pleje/omsorg, aktiviteter, stjernestunder, rengøring.

Kl.: 11.15 - 12.30: Frokost, smørrebrød og evt. en lun ret og mulighed for samvær.

Kl.: 12.30 - ?: Middagshvil.

Kl.: 14.30 - 17.00: Eftermiddagskaffe og mulighed for samvær.

Kl.: 17.30 - 18.30: Aftensmaden - et varmt måltid og mulighed for samvær.

Kl.: ? - 23.00: Aftenkaffe og godnat.

Kl.: 23.00: Vagtskifte

Når du har fødselsdag

Når du har fødselsdag, fejrer vi dagen med udgangspunkt i dine ønsker.

Vi hejser flaget og vil gerne hygge om dig. Der er mulighed for at ønske middagsmenuen, samt brød eller kage til eftermiddagskaffen. Du kan købe forplejning til max 8 gæster, efter forudgående aftale med køkkenet, mindst 3 hverdage før. 

 Ved fødselsdage og lignende er du hjertelig velkommen til, sammen med dine pårørende, at benytte et egnet ledigt lokale, hvis familien vil fejre dig. I skal selv sørge for al forplejning, dække bord, vaske- og rydde op efter jer. 

Sådan fejrer vi højtiderne 

 Højtider er en del af livet på Trye og fejres på "hjemlig" vis. Hvis du ønsker at fejre højtiden på Trye sammen med dine pårørende, er det muligt at bestille mad via køkkenet, når det aftales i god tid.

Hvis du planlægger en tur hjem til familie eller venner i højtiden kan det også være en mulighed.

Personalet pynter op i fællesområderne til højtider. Hvis du ønsker at pynte op i din egen lejlighed, kan dine pårørende hjælpe dig med det, ligesom de også hjælper dig med at tage pynten ned igen.

Bruger-/ pårørenderådet

Bruger-/pårørenderåd er et samarbejdsforum mellem beboere, pårørende og Plejecentre Nord. Formålet med rådet er at sikre gensidig information og styrke dialogen. Relevante emner kan være:

 • den daglige pleje- og omsorgsindsats
 • centrets døgnrytme, aktivitetsniveau og arbejdsrutiner
 • samspil og kommunikation mellem personale og bruger/pårørende
 • gensidig information mellem brugere/pårørende og plejecenteret.

Bruger-/pårørenderådet arbejder indenfor de givne økonomiske rammer og respekterer overordnede målsætninger, værdigrundlag og servicedeklarationen på ældreområdet. Rådet afholder 2 - 4 årlige møder. De afholdes fælles for Fyrglimt, Trye og Solhjem og afholdes altid på Fyrglimt. Beboere fra Trye og Solhjem bliver kørt i Turbussen.

Formand for bruger-/pårørenderådet på Plejecentre Nord er leder  Inger-Lise Petersen.

Aktivkomité

I Thisted Kommune er der tilknyttet en Aktivkomité på hvert plejecenter. Aktivkomitéens opgave er i samarbejde med plejecentrets ledelse, personale og beboere at tilbyde, iværksætte og forestå aktiviteter for plejecentrets beboere og lokalområdets ældre borgere over 60 år. Aktivkomitéen består af frivillige, der vælges for en to-årig periode. Thisted Kommune giver årligt et tilskud til Aktivkomitéen til aktiviteter. Fyrglimt, Solhjem og Trye har hver deres Aktivkomitee.

Faste stillinger

Alle faste stillinger på Plejecenter Trye bliver altid slået op på Thisted Kommunes hjemmeside via kommunens elektroniske rekrutteringssystem. Er du interesseret i at arbejde hos os, skal du derfor sende en ansøgning, når stillingerne bliver annonceret på kommunens hjemmeside. Vi foretrækker faguddannet personale i vores faste stillinger.

Se mere om ledige stillinger på Thisted kommunes hjemmeside, hvor du også kan oprette en jobagent: (Ledige stillinger

Du kan se en video om at arbejde med ældre, pleje og omsorg i Thisted Kommune her: link til uddannelse af personale 

Vil du være ufaglært afløser i en periode?

I kortere eller længere perioder har vi ofte behov for ufaglærte afløsere på Plejecenter Trye. Hvis du har lyst til at få erfaringer inden for ældre, pleje og omsorg, er der gode muligheder for et midlertidigt job.

Send din ansøgning med dit CV og kontakt oplysninger, så kontakter vi dig, når vi får behov for din hjælp.

Indsæt mail link

SOSU-elev eller sygeplejestuderende hos Plejecenter Trye

Som oplæringssted for social og sundhedselever og kliniksted for sygeplejestuderende tilstræber vi at skabe gode rammer og individuelle løsninger via en ensartet høj kvalitet i uddannelsesforløbene.

Det gør vi via et forpligtende samarbejde mellem eleven – den studerende -kommunen uddannelsesteam og uddannelsesinstitutionerne.

Vores vejledere har relevant uddannelse til at varetage vejledningsopgaven.

På  Plejecenter Trye har vi frivillige. Som frivillig kan du være medlem af aktivkomiteen, eller du kan  hjælpe til med forskellige slags opgaver på centeret, fx

 • Tilrettelægge og afholde arrangementer
 • Hjælpe med bankospil
 • Cykle med beboere på duo cykel (el cykel)
 • Avis og højtlæsning
 • Sang og musik

Aktivkomitéen er en gruppe af frivillige, der samarbejder med vores personale om at skabe gode oplevelser for vores beboere.

Hvis du har lyst til at være frivillig hos os, er du meget velkommen til at kontakte os og høre mere på tlf. nr. 99 17 30 20 eller mailto: trye@thisted.dk

Ansatte på Trye

På Trye er der ca. 25 medarbejdere foruden elever, vikarer og afløsere. Tryes faglige kompetencer spænder vidt, og med fælles mål og udnyttelse af hinandens ressourcer, opnår vi et godt og tværfagligt samarbejde til glæde for beboere, pårørende og personale.

De ansatte på Trye omfatter følgende personalegrupper:

Plejen: Sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og pædagoger. Vi har social- og sundhedselever og sygeplejestuderende. Derudover samarbejder vi med ergo- og fysioterapeuter, demenskoordinator, læger mm. 

Køkken, rengøring og pedel: Rengøringstekniker, ernæringsassistenter og servicemedarbejder.

Administration og ledelse: Leder, sekretær og vagtplanlægger.

Målsætning

 • Trye skal være et godt og trygt sted at bo, hvor beboerne føler sig hjemme, og hvor pårørende og de frivillige har lyst til at komme og føler sig velkomne.
 • Vi møder mennesket i øjenhøjde. Omsorg, respekt og værdighed er centrale værdier.
 • Selvbestemmelse og medinddragelse vægtes højt hos den enkelte beboer.

Thisted Kommunes kvalitetsstandard "Det gode hverdagsliv"

Plejecenter Trye arbejder ud fra kvalitetsstandarden for Sundhed - og ældreområdet i Thisted Kommune. Se kvalitetsstandarden "Det gode hverdagsliv", ved at klikke på linket: 
Kvalitetsstandarder 2022

 Tilsyn med plejecenteret

Ifølge lovgivningen får Plejecenter Trye løbende forskellige former for tilsyn, og vi skal offentliggøre rapporterne her på hjemmesiden:

 

Uanmeldt kommunalt tilsyn

Kommunen skal føre tilsyn med, at plejecentret lever op til den kvalitetsstandard, som kommunalbestyrelsen har vedtaget.

Trye Plejecenter. Uanmeldt kommunalt tilsyn 2024.pdf

 Tilsynsrapport Trye Plejecenter. Uanmeldt kommunalt tilsyn 2023.pdf (1)

 Tilsynsrapport Trye plejecenter Uanmeldt socialfagligt tilsyn 2021

Ældretilsynet

Dette tilsyn udføres af Styrelsen for Patientsikkerhed og rapporter skal offentliggøres på hjemmesiden i 3 år, medmindre rapporten er mere end 3 år gammel.

Tilsynsrapport 2019

Der udover kan plejecentret få anmeldte og uanmeldte tilsyn fra:

 • Arbejdstilsynet
 • Fødevarestyrelsen

Du kan læse mere om Tilsynene på Thisted Kommunes hjemmeside 

Senest opdateret 15-01-2024
Kontaktinfo

Plejecenter Trye

Søndergade 36

7741 Frøstrup

 Tlf.: 99 17 30 20

 

Plejecenterleder: Jane Riber Markvorsen

E-mail: Trye@thisted.dk

EAN: 5798003983172

 

Kontaktinfo

Visitation og hjælpemiddeldepot
Industrivej 5
7700 Thisted
Strategi

Frit Ældreliv

Læs mere om Thisted Kommunes strategi "Frit Ældreliv".

Læs mere

Magasin til 65+

Læs Gnisten

Thisted Kommune udgiver et magasin for alle seniorer fra 65 år +. Du finder den seneste udgivelse her.

Gnisten

Demokrati og indflydelse

Ældrerådets arbejde

Følg med i Ældre- og Seniorrådets arbejde for gode forhold for seniorer i Thy.

Læs mere