Byudvikling

Hvad skal der ske på Store Torv?

Publiceret 10-07-2024

Store Torv skal formes i samarbejde med lokale interessenter og aktører. I august kan du komme med til ”Torve Talk” og bringe dine ideer i spil.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 13. august, hvis du vil være med til at give dit bud på, hvad der er godt på Store Torv i dag, og hvad der i fremtiden kan gøres på en ny måde.  

Denne dag inviterer Thisted Kommune nemlig alle med interesse i torvets fremtid til at komme med input til, hvordan byens meget centrale uderum kan formes - og sættes godt i spil - sammen med midtbyens øvrige tilbud og oplevelser.

Baggrunden for processen er en donation fra Sparekassen Thy på 10. mio. kr. som pengeinstituttet har givet til en forskønnelse og tiltag på den sydlige del af pladsen midt i Thisted.

I samarbejde med Sparekassen Thy har Thisted Kommune besluttet at gennemføre en arkitektkonkurrence, som kan give kreative bud på torvets fremtidige udseende og udnyttelse, men inden den udskrives, er der mulighed for, at alle kan komme med input til, hvad der kan tænkes med af særlige opmærksomhedspunkter, eller hvad der ønskes bud på i de kreative forslag, som kan komme ind med en arkitektkonkurrence om torvets fremtidige udnyttelse. 

Forbereder konkurrence

Der er allerede godt gang i dialogen. I sidste uge afholdt kommunen en workshop for torvets nærmeste naboer, grundejere og erhvervslejere. Derudover er der også dialog med faglige repræsentanter, så rammerne for en kommende arkitektkonkurrence kan blive så præcise som muligt.

- Torvet er vores allesammens. Det har været et centralt sted i byen i 500 år, og det ønsker vi, at det også skal være i de næste mange år. Blandt andet derfor er det vigtigt at høre borgere og brugere om, hvad der kunne være interesse for på torvet i fremtiden, siger Jens Kr. Yde, der er formand for Erhverv-, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Under ”Torve Talks” den 13. august kan du fysisk møde - og få en snak om torvets funktioner i dag og drøfte ideer til anvendelsen og indretningen i fremtiden, med Thisted Kommune.

Byd ind digitalt

Fra den 6. til og med den 13. august bliver der også åbnet for en digital mulighed for at give os dine ideer og tanker til torvets fremtid. Den vil blive annonceret på thisted.dk og via kommunens facebookside i begyndelsen af august.

De inddragelsesaktiviteter, som gennemføres nu og i august, vil være input til den opgave, som skal beskrives for de arkitekter, landskabsarkitekter og andre kreative fageksperter, som skal give bud på torvets fremtid.

Vi glæder os meget til at høre jeres tanker og input!

Læs om donationen fra Sparekassen Thy her

 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes