Til bal på slottet

Sådan oplevede de den royale fest

Publiceret 16-10-2023

De to repræsentanter til prins Christians fødselsdag er landet i Thy igen. Med sig har de minderne fra en "mega god og surrealistisk oplevelse".

Magnus og Sine hilser på Dronningen
Magnus og Sine hilser på Dronningen. Foto: Claus Bech, Kongehuset.

Den royale fejring af prins Christians 18-års fødselsdag ryddede sendefladen på TV2 søndag. Men to unge repræsentanter fra Thisted Kommune fik lov til at opleve det hele helt tæt på.  

- Det var helt surrealistisk at opleve. Det kommer nok til at være en af de vildeste aftener i mit liv, fordi det er så anderledes. Der er ligesom ikke rigtig noget, det kan sammenlignes med, fortæller Magnus Østlund Øllgaard mandag.  

Sammen med Sine Hilligsøe Lauritsen blev han udvalgt ud fra en motiveret ansøgning af en jury af unge elevrådsrepræsentanter.  

Tidlig søndag morgen steg de på en bus i Thisted, der kørte dem til København og Christiansborg Slot. Og efter et hurtigt tøjskift, stod de klar sammen med 194 andre unge fra landets kommuner og ventede på at komme ind og give hånd til kongefamilien. De skulle både hilse på Dronningen, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian.

Prins Christian til sin 18 års fødselsdagsfest. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset.

- Vi var meget nervøse, inden det blev vores tur. Det var de fleste, og der var mange, der stod og øvede sig på at neje og bukke, fortæller Sine Hilligsøe Lauritsen.

Forinden havde de fået forklaret, hvordan de kunne hilse, og hvad de kunne sige.  

- Vi kunne sige, godaften deres majestæt til Dronningen og godaften deres kongelige højheder til Kronprinsparret og så videre, men jeg endte bare med at sige godaften, fordi jeg var bange for at klokke rundt i titlerne, fortæller Sine Hilligsøe Lauritsen. 

Imponerende gæsteliste

Der var også en masse at forholde sig til for Sine og Magnus. Gæstelisten talte både den royale familie, repræsentanter fra de øvrige europæiske kongehuse, de unge repræsentanter fra landets kommuner, unge kultur- og sportspersonligheder og enkelte repræsentanter fra det officielle Danmark. Og nå ja, så foregik det meste for rullende tv-kameraer.

- Det var et helt vildt lokale at være i. Det var virkelig stort og flot, og når man kiggede rundt, sad der bare kongelige fra forskellige kongehuse - og en masse kendte. Jeg sad f.eks. næsten lige ved prinsesse Isabella, fortæller Magnus.  

De royale gæster var fordelt rundt omkring i salen blandt de unge. Det gjaldt f.eks. også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Desværre var der ikke en royal gæst ved Sine og Magnus’ bord.  

- Det kunne ellers have været sjovt, fortæller Magnus. 

Benjamin Hav og familien spillede til festen. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Men det betød ikke, at de ikke fik talt med medlemmer af kongehuset.  

- Da vi havde spist, kunne man bare gå og snakke med de kongelige. Der kom Dronning Margrethes lillesøster - prinsesse Benedikte - hen og snakkede med os. Kronprinsesse Mary kom også og snakkede med os på et tidspunkt. Vi fik også lige sagt hej til prins Christian igen. De gik bare rundt og var mennesker iblandt os. Det var virkelig fedt, fortæller Sine.  

De royale slog sig løs

Under festen var der både taler, middag, fest og underholdning. Og som en overraskelse kom Benjamin Hav og familien og spillede.  

- Der kunne man bare se hele kongehuset på første række, der fyrede den af, siger Sine og Magnus supplerer:

- Man kunne se, at både Kronprinsen og Kronprinsessen kunne alle teksterne udenad. Det var stort at opleve dem sådan.

De har også begge fået et rigtig godt indtryk af prins Christian.

- Han virkede som en virkelig sej og flink person. Han gik bare rundt og snakkede med alle os, der var inviterede. Det virkede meget naturligt, så han skal nok blive en god konge, når den tid kommer, fortæller Magnus.

- Mit indtryk var meget, at han bare er ung lige som os. Og så kunne jeg ikke lade være med at tænke på det store ansvar, der venter ham. Men han var meget social og fik snakket med mange, fortæller Sine.  

Safri Duo i nye klæder

En af de andre ting, der virkelig gjorde et stort indtryk på Sine og Magnus var en overraskelse fra Livgardens Musikkorps. Efter middagen forlod gæsterne Riddersalen, mens bordene blev ryddet. Da de kom ind i salen igen, var den mørklagt, og så begyndte trommerne at runge.  

Underholdning fra Livgardens Musikkorps. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

- Så stod de bare der med bjørneskindshuer og selvlysende trommestikker og spillede Safri Duo. Det var helt vildt, fortæller Sine.  

Festen sluttede lige så brat, som den startede. Efter fem-seks timer var det slut, og Magnus og Sine gik tilbage ud til den bus, der kørte dem mod København søndag morgen.  

- Da vi kom ud igen og fik vores telefoner, var der bare fyldt med beskeder og lykønskninger fra folk derhjemme. Det var bare en mega god oplevelse, fortæller Magnus.

- Man kommer ind i den samme bus igen, og i mellemtiden har man bare oplevet noget så stort, som man aldrig kommer til at opleve igen. Det var meget surrealistisk. Ens hverdag blev totalt vendt på hovedet. Det vil jeg helt sikkert komme til at huske altid. Det er jeg slet ikke i tvivl om, fortæller Sine.  

Udover Sine og Magnus var der faktisk også en tredje thybo til stede til prins Christians fødselsdag. Racerkører Malthe Jakobsen var også inviteret på grund af hans sportslige præstationer.  

Du kan læse mere om, hvordan Sine og Magnus blev udvalgt til at deltage i festen her: Link til artikel om udvælgelsen.

Tøjet og accessoires

Nu var det jo en royal fest, og derfor skal der også falde et par linjer om de unges påklædning, som traditionen i den royale dækning næsten kræver det.  

Både Magnus og Sine valgte at købe deres tøj lokalt.  

Sine var i en kjole fra Søstrene Skårup, smykker fra Link, hår fra Frisette i Koldby, taske fra Busk og negle fra Beuty by Vivian.  

Magnus bar tøj fra Tøjeksperten Thisted. 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted