Frivillighed

Søg tilskud til frivillige projekter

Publiceret 01-06-2023

Der er nu åbent for 3. ansøgningsrunde i 2023 til de såkaldte paragraf 18-midler, der skal være med til at finansiere frivilligt, socialt arbejde.

Det er penge, som kan gøre en forskel. Det ved de foreninger, der modtager støtten.

- De penge, vi får, er afgørende for, at vi kan opretholde et tilbud, for selvom al arbejdet med café-eftermiddagen er frivilligt, så er der jo udgifter til lokale-leje og til fx hobbyartikler, en foredragsholder eller en instruktør, når vi planlægger nogle aktiviteter i caféen, sådan fortalte Bent Fodgaard fra den frivillige forening Elsk Thisted eksempelvis i forbindelse med den seneste ansøgningsrunde.

Elsk Thisted har gennem mere end tre år afholdt ”Kvinde Café” i lejede lokaler på Kronborgvej hver anden fredag, og caféen lader sig alene gøre, fordi de hvert år har søgt og fået i omegnen af 20.000 kr. fra paragraf 18-midlerne.

Projektet er blot et af mange i et korps af frivillige i Thy, der gør en stor forskel for at hjælpe og lave tilbud til de af vores medmennesker, der af forskellige årsager har det svært.

Også Frivilligcenter Thy søger hvert år midler. De har eksempelvis fået støtte til at afholde ”Frivillig fredag”. En tilbagevendende festdag, hvor frivilligheden bliver fejret på Store Torv, og der bliver fundet nye frivillige. Paragraf 18-midlerne bliver søgt på vegne af alle de foreninger i Thy, der udfører frivilligt arbejde, og det er en vigtig dag.

De såkaldte paragraf 18 midlerne kan i princippet søges til alle områder indenfor frivillighedsarbejdet på det sociale område.

Hvis du ønsker at søge om penge til et projekt, kræver det, at du er tilknyttet en organisation eller forening, der har en bestyrelse og et regnskab. Derudover skal I fagligt kunne garantere for kvaliteten af jeres arbejde.

Ansøgninger til 3. ansøgningsrunde skal være modtaget før den 1. august 2023, og du kan forvente svar i september 2023.

Du kan læse meget mere om paragraf 18-midlerne, og hvordan du ansøger her.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted