Thisted Kommune styrker sin erhvervsservice

Publiceret 02-06-2020

Erhvervsafdeling og Virksomhedsservice samles under Pernille Englunds ledelse.

Medarbejderne i Thisted Kommunes erhvervsafdeling arbejder med at sikre de gode rammer for erhvervsudviklingen i kommunen - eksempelvis udvidelse af Hanstholm Havn, muligheder for genåbning af Thisted Lufthavn, udstykning af industrigrunde og udviklingsplaner for turismen.

Virksomhedsservice under Jobcenter Thisted står til rådighed for virksomheder, som har brug for hjælp til rekruttering af arbejdskraft eller opkvalificering.

Nu samles de to teams under samme leder, Pernille Hviid Englund, og hun ser frem til, at de to hold medarbejdere kan skabe en synergi og et samarbejde, som kan være til gavn for det lokale erhvervsliv.

- Vi kan i højere grad end hidtil få mulighed for at samtænke initiativer og indsatser i relation til erhvervslivet. Det kunne være i relation til bosætning og tiltrækning af højtuddannet arbejdskraft, siger Pernille Englund.

Thisted Kommune Erhverv har i forvejen et tæt samarbejde med universitetet i Aalborg.

Pernille Englund kunne godt forestille sig, at satsningen på at rekruttere højtuddannet arbejdskraft til virksomheder i Thy kunne få et større omdrejningspunkt.

- Der er et potentiale i at få folk med, der har et bredere spektrum af kvalifikationer, siger Pernille Englund.

Selv har hun ikke fulgt den snorlige karrierevej.

Hun er uddannet akademiøkonom med speciale inden for erhvervsturisme.

De seneste 20 år har hun dog beskæftiget sig med det arbejdsmarkedspolitiske område, heraf seks år som ansat hos private aktører, der løste opgaver for jobcentre.

Siden 2005 har hun haft lederjob, og de seneste 10 år inden for den kommunale sektor – særligt har hun arbejdet for Skive Kommune.

Siden 1. juli 2019 har Pernille Englund været leder af Virksomhedsservice i Thisted Kommune, og nu har hun så også fået ansvaret for Thisted Kommune Erhverv.

47-årige Pernille Englund betegner sig selv som en tydelig leder, der er åben, uformel og dialogsøgende.

- Min indstilling er, at medarbejderne er specialisterne. Men det betyder meget for mig, at de udvikler sig og at de er indstillet på at lære og dele viden om opgaveløsningen. Vi kører på vejen, mens der asfalteres, som hun formulerer det.

For virksomhederne skal vide, at de kan regne med en høj og kvik service. Og den service har en chance for at blive endnu bedre nu, hvor flere kan trække på samme hammel.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne forfine vores velkomst til nye virksomheder – at vi kan komme tidligt i dialog med dem om deres behov, så vi kan servere en fuld pakke for dem – ikke kun i forhold til erhvervsgrunde og infrastruktur men også i forhold til arbejdskraft. Vi kan jo godt komme tidligere ind i processen omkring opkvalificering af de ledige, de kunne have behov for, påpeger Pernille Englund.

Pernille Englund har kun været leder i Thisted Kommunes Virksomhedsservice i 11 måneder, men hun mærker allerede, at der er grund til at være stolt af medarbejderne.

- Vi har fået etableret en mere direkte adgang til os i form af en hotline, og vi er blevet mere synlige på LinkedIn i forhold til at få fortalt de gode historier. Det betyder, at flere får øje på, hvilken service vi kan yde.

- Men jeg vil gerne understrege, at der også var et rigtig godt udgangspunkt at bygge videre på. Konsulenterne har gennem de seneste år opbygget en tæt og professionel relation til egnens erhvervsliv.

Pernille Englund ønsker ligeledes at styrke båndet til Thy Erhvervsforum, der også yder vejledning til virksomhederne i Thisted Kommune.

Pernille Hviid Englund, leder af Virksomhedsservice og Thisted Kommunes erhvervsafdeling, er blevet så begejstret for Thy, at hun for kort tid siden er flyttet fra Skive til Thisted sammen med sin mand. Privatfoto

Kontakt

Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted

Åbningstider

Mandag-onsdag
kl. 09.00-14.00

Torsdag
kl. 09.00-16.30

Fredag
kl. 09.00-13.00

Telefontider

Telefontiderne følger Thisted Kommunes og er som følger:

Mandag-onsdag
kl. 08.00-15.00

Torsdag
kl. 08.00-17.00

Fredag
kl. 08.00-13.00