I Thisted Kommune er der fortsat hurtig sagsbehandling

Publiceret 28-02-2020

Mens ventetiden på at få en byggetilladelse er stigende i resten af landet, er Thisted Kommune i top tre over de kommuner, som leverer på maksimalt 14 dage.

En byggetilladelse bør maksimalt tage 14 dage ifølge Dansk Byggeri. Det er en ventetid, som Thisted Kommune kan leve op til. Her tager det i gennemsnit maksimalt to uger, før en byggetilladelse fra Thisted Kommune havner i e-Boks.

Der går maksimalt 14 dage før en ny byggetilladelse lander i din e-Boks i Thisted Kommune.

Det betyder, at Thisted Kommune placerer sig i top tre over de kommuner, som er hurtigst til at behandle de forskellige byggesager. Det viser tal fra Dansk Byggeri og selvbetjeningsløsningen Byg og Miljø. Det er kun Vallensbæk Kommune, som er hurtigere, imens Haderslev kommer på en tredjeplads.

Thisted Kommune er suverænt de hurtigste i hele Nord-. Midt- og Vestjylland. Det glæder Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse, og hurtigheden har en forklaring:

 - Det er af afgørende betydning for os, at vi kan give ansøgerne en hurtig proces. Derfor har vi også brugt tid på at optimere vores egne processer igennem de sidste par år, forklarer Mogens Kruse Andersen.

Forhåndsdialoger sparer tid

Det er særligt den omfattende brug af forhåndsdialoger, som er med til at sænke behandlingstiden for byggesager. Forhåndsdialogerne er skabt for, at borgerne nemmere kan blive klar over, hvad de skal gøre i processen og hvilke materialer, de skal forvente at have klar.

- Vores forhåndsdialoger er meget populære blandt dem, der skal til at bygge nyt hus eller måske vil udvide med en garage eller nye rum, fortæller Marianne Davidsen Galsgaard, plan- og miljøchef ved Thisted Kommune.

- Dialogerne mellem vores sagsbehandlere, entreprenører og borgere betyder, at man på forhånd er helt klar over, hvad eksempelvis en plantegning skal indeholde, eller hvilke tilladelser man i øvrigt med fordel kan have søgt på forhånd. På den måde er selve processen hurtig og smidig, når først en borger har trykket på “send” i Byg og Miljø, afslutter Marianne Davidsen Galsgaard.

Det er Dansk Byggeri, som hvert år tager en status på behandlingstiderne i kommunerne. I opgørelsen fra 2019 er Thisted Kommune gået én dag tilbage, så tiden nu i gennemsnit er 14 dage mod 13 dage i 2018. Det skyldes, ifølge Marianne Davidsen Galsgaard, at der er kommet et nyt bygningsreglement, som mange kommuner kæmper med.

Flere steder i landet er sagsbehandlingstiden steget med fire dage i gennemsnit, som følge af det nye regulativ, men i Thisted Kommune er det i gennemsnit altså kun en enkelt dag.

Du kan læse de samlede opgørelser over tider på www.danskbyggeri.dk.

For mere information, kontakt:

Marianne Davidsen Galsgaard, plan- og miljøchef
Mobil 51142245
maga@thisted.dk

Plan

Kontakt
Kirkevej 9
7760 Hurup Thy

Telefontider

Mandag-onsdag
kl. 08.00-10.00
samt
kl. 14.00-15.00

Torsdag
kl. 08.00-10.00
samt
kl. 14.00-17.00

Fredag
kl. 08.00-10.00