Uddannelse

Nyt tilbud til de ældste elever

Publiceret 05-03-2024

Færre obligatoriske fag på skolebænken og mere praktisk undervisning er et nyt tilbud til de ældste elever i Thy.

Fra august 2024 har Thisted Kommune et nyt tilbud til de ældste skoleelever.

Der er godt nyt til de udskolingselever i 8. og 9. klasserne i Thy, som godt kan lide at bruge både hoved og hænder, og som gerne vil have et bedre indblik i de mange spændende muligheder inden for erhvervsuddannelserne.

Som én blandt otte kommuner er Thisted nemlig udvalgt til at oprette et såkaldt EUD 8/9-udbud, og udskolingseleverne i Thisted Kommune kan fra august blive optaget på tilbuddet.

EUD 8/9 er et udskolingstilbud, der bygger bro mellem teori og virkelighed og synliggør, hvordan de forskellige teorier og metoder anvendes i den virkelige verden.

På EUD 8/9 får eleverne mulighed for at lære med både hoved og hænder, idet der bliver skåret ned på den traditionelle boglige undervisning i klasseværelset. I stedet bliver de undervist på en række forskellige værksteder på erhvervsuddannelserne. Her skal eleverne afprøve teorier og metoder fra klasseundervisningen i praksis. Derudover får de også mulighed for at komme i praktikforløb i lokale virksomheder.

Unik mulighed

Formand for Thisted Kommunes Børne og Familieudvalg, Peter Larsen, glæder sig over den nye mulighed:

- Det her er en unik mulighed for elever i overbygningen, som ønsker en mere praktisk tilgang til deres uddannelse. Her får de større indsigt i praktiske fag i forhold til den traditionelle, boglige tilgang i skolen. Jeg tror på, at vi her får et tilbud, som kan inspirere unge til uddannelse og læring på en ny måde, hvor det praktiske i EUD 8/9 er i fokus, siger han om den nye linje.

EUD 8/9 bliver udbudt i samarbejde med EUC Nordvest og SOSU Thisted, der stiller værksteder, lokaler og undervisere til rådighed for de praktiske fag i forløbet, mens undervisningen i de traditionelle grundfag kommer til at foregå på Campus10, hvor EUD 8/9 vil være lokaliseret.

En del af undervisningen vil foregå på Campus 10. I de praktiske fag er det EUC Nordvest og SOSU Thisted, der stiller værksteder, lokaler og undervisere til rådighed.

- EUD 8/9 giver eleverne mulighed for at udforske deres styrker og potentiale. De får nemlig mulighed for at prøve nogle ting af, som ikke ligger i det traditionelle pensum for 8. og 9. klasse. Undervisningen på EUD 8/9 kombinerer de traditionelle grundfag med spændende værkstedsfag. Det giver eleverne et godt indblik i de mange muligheder inden for erhvervsuddannelsen, og det er et rigtig godt fundament, når de senere skal træffe det vigtige valg om videre uddannelse, siger KUI-leder og skoleleder for Campus10, Thomas Frost Andersen om det nye tilbud.

Find flere informationer her

Campus 10

Kontakt
Kronborgvej 113a
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Hvem er EUD 8/9 for?

  • Dig, der ønsker at udforske dine styrker og få indblik i dit fulde potentiale.
  • Dig, der kan lide at bruge både hoved og hænder.
  • Dig, der gerne vil blive klogere på de mange spændende karrieremuligheder, en erhvervsuddannelse åbner for.
  • Dig, der drømmer om fede skoledage med masser af spændende hands-on-læring.