købstadsjubilæum

Jonah Blacksmith Trio indtager Store Torv

Publiceret 11-03-2024

Der bliver sat strøm til byen, når gruppen med Thy-rødderne giver koncert under fejringen af købstadens 500-års jubilæum.

Frontfigurerne i Jonah Blacksmith - brødrene Simon og Thomas Alstrup - spiller sammen med bandmedlem Jon Kjeldsen som trio, på Store Torv i Thisted i august, når byen fejrer sit 500 års købstadsjubilæum. Foto: Jonah Blacksmith.

Der er al mulig god grund til at sætte kryds i kalenderen og være med til fejringen af 500-års jubilæet for Thisted By i uge 32.

Hen over weekenden har vi i samarbejde med Thy Rock stykket et lækkert musikprogram sammen, og du kan godt begynde at glæde dig.

Lørdag den 10. august – præcis på dagen for 500-året for udnævnelsen til købstad - spiller Jonah Blacksmith trio nemlig en eftermiddagskoncert for os alle sammen. Trioen består af brødrene Simon og Thomas Alstrup, samt Jon Kjeldsen, og de ser frem til at stå midt i historien om de 500 år i Thisted:

- Vi er stolte af og glade for at blive inviteret med ind i selskabet, der skal være med til at fejre den dag, som markerer alt det, der begyndte i Thisted for 500 år siden. For os er der altid følelser forbundet med at spille i Thy. Det er vores ultimative hjemmebane, og det er helt specielt, siger Thomas Alstrup.

By Liv By

Når bandet i august slår tonen an på udendørsscenen på Store Torv, så bliver det midt i en købstad i fuld gang med at fejre sin historie.

Under overskriften ”By Liv By: By skaber liv – Liv skaber by” vil Thisted i uge 32 bugne af forskellige initiativer og aktiviteter for alle aldre.

- Noget vil fokusere på historien om dengang for 500 år siden, hvor handelslivet var sparsomt, byen bestod af spredte gårdbebyggelser og årlige markeder var en ting ved fjordlejet. Andet vil sætte fokus på Thisteds status af hovedby, med et levende handelsliv og et aktivt uddannelses- og erhvervsliv og i forbindelse med jubilæet stiller vi også spørgsmålet om, hvordan skal vores by se ud i fremtiden, så det bliver en en fest i nutiden, som både har et spor bagud og fremad, siger Susanne Meisner, der er sekretariatschef i Thisted Kommune og med i den gruppe, som står bag rammerne for fejringen.

Musiske minder fra Thisted

Thomas og Simon Alstrup fra Jonah Blacksmith er vokset op i Hurup, og dermed er koncerten selvsagt et smut tilbage til barndommens og ikke mindst ungdommens land. Som 18-årig flyttede Thomas Alstrup nemlig til Thisted, hvor han boede frem til begyndelsen af 00’erne.

- Jeg husker det som en skøn tid, fyldt med masser af musik. Jeg fandt et udviklende og inspirerende fællesskab i musikken omkring Plantagehuset og URT, hvor vi fik lov at udleve nogle drømme. Både med selv at spille musik, arrangere koncerter og lytte til andres musik, og grundstenene til Jonah Blacksmith blev lagt i de år, fortæller Thomas Alstrup.

Jonah Blacksmith trio spiller koncert på Store Torv den 10. august kl. 16. Der er gratis adgang for alle.

Det samlede program for festlighederne vil løbende blive opdateret på hjemmesiden www.bylivby.dk.

Den finder du her

 

 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Hvad?

Jonah Blacksmith trio spiller koncert, når vi fejrer købstadsjubilæum.

Hvornår?

Lørdag den 10. august kl. 16.

Hvor?

På Store Torv i Thisted.
Der er fri adgang for alle.