Folkeskolen

Stor tilfredshed med skolerne i Thy

Publiceret 18-01-2024

Forældre i Thy er blandt de allermest tilfredse i Danmark, når det kommer til kommunens skoler og skolefritidsordninger.

Samtlige skoler i Thy ligger enten på eller over landsgennemsnittet, når det kommer til forældrenes tilfredshed med skoletilbuddet. Det viser en brugerundersøgelse som Indenrigs- og Sundhedsministeriet står bag. Arkivfoto.

Samarbejde, socialt klima, ledelse, tryghed, kommunikation og faglighed er blot nogle af de ting, som landets folkeskoler og skolefritidstilbud er blevet bedømt på i en ny stor brugerundersøgelse, hvor forældre til skolebørn er blevet bedt om at forholde sig til deres barns skole.

Og i Thy er der stor tilfredshed med skolerne. Thisted Kommune placerer sig nemlig på en samlet 2. plads blandt de 98 kommuner med en overordnet tilfredshed på 4.1. Kun forældrene i Lemvig er mere tilfredse end thyboerne, og det er et resultat, som gør Skole- og Dagtilbudschefen glad:

- Jeg er ikke overrasket over, at vi får så god en bedømmelse af forældrene, for vi arbejder jo hver eneste dag, på at lave en rigtig god skole i Thy, men jeg er naturligvis utrolig glad for at vi på denne måde også bliver bekræftet i, at vi gør rigtigt meget på en god måde, siger Per Overgaard.

Forældrene er blevet bedt om at bedømme deres barn skoletilbud på baggrund af en række spørgsmål og med svarmuligheder der fordeler sig på en skala fra 1-5, hvor 1 dækker over udsagnet ”meget utilfreds” mens 5 omvendt er udtryk for at man er ”meget tilfreds”.

Per Overgaard, chef for Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune.
Per Overgaard er chef for Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune.

Ikke under landsgennemsnittet

I den samlede vurdering er den skole med den højeste, gennemsnitlige tilfredshed i Thy Koldby Skole med en gennemsnitlig tilfredshed på 4.8. Tæt fulgt af Nors Skole, hvor der er en gennemsnitlig tilfredshed på 4.5. Skolerne med den laveste gennemsnitlige tilfredshed i kommunen er Tingstrup og Sennels Skole, hvor den gennemsnitlige tilfredshed er på 3.8.

Tilfredsheden på 3.8 er i øvrigt også den tilfredshed der er i gennemsnit på landsplan og det betyder med andre ord, at forældrene i Thy mindst er lige så tilfredse som landsgennemsnittet.

I Thy er Koldby Skole den skole, hvor forældretilfredsheden er højest. Arkivfoto.

Resultatet kalder, ifølge formand for Børne- og Famlieudvalget i Thisted Kommune, Peter Larsen på stor ros til alle, som bidrager til vores folkeskoler i kommunen.

- At forældrene enten er mere eller lige så godt tilfredse, som landsgennemsnittet er jo et resultat af et samspil af mange ting, som lykkes. Det handler om godt samarbejde lokalt med skolebestyrelserne. Det handler om skoleledelse. Det handler om dygtige lærere og pædagoger. Alt sammen bidrager til, at vi kan lave en god skole, og at vi har mange tilfredse forældre i Thy, er meget positivt og giver utroligt meget at bygge videre på, siger han.

Så mange har svaret

Der er samlet set gennemført 1.328 besvarelser af spørgeskemaet af forældre til børn i folkeskoler i Thisted Kommune mellem 0. og 9. klasse. Det giver en svarprocent på 53 procent i kommunen. Svarprocenten for de enkelte kommuner ligger i øvrigt fra 40 til 58 procent, med et gennemsnit på 49 procent.

Du kan se brugerundersøgelsen med resultaterne for Thisted Kommune her.

Du kan læse om den landsdækkende undersøgelse her.

Har du selv lyst til at gå på opdagelse og sammenligne resultaterne i den landsdækkende brugerundersøgelse så kan du gøre det her

Kontaktinfo

Undervisning
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes