Grøn Fremtid Thy

Ny fælles platform for vores grønne omstilling

Publiceret 24-01-2024

I Thy har vi ambitiøse klimamål, der kræver både store og små handlinger. Nu har den ambition fået en fælles base, som vi kan inspirere, oplyse og handle ud fra.

I Thisted Kommune har vi sat os de ambitiøse mål at opnå en 70 procents CO2-reduktion inden 2030 og blive klimaneutrale inden 2035.  

For at nå de mål skal vi samle os og løfte i flok. Vi er alle partnere i den grønne omstilling. Både store og små har en vigtig rolle.  

Men CO2-regnskab, strategier og målsætninger kan være meget abstrakte at forholde sig til.  

For hvad betyder det? Hvordan vinder virksomhederne i Thy på den grønne omstilling? Hvad kan privatpersoner, villaveje og foreninger bidrage med? Hvordan sikrer vi fremtidens løsninger og grønne investeringer? Og hvor langt er vi fra målet? 

Svarene skal vi finde sammen i Grøn Fremtid Thy. 

Dele viden og tiltrække investorer 

Grøn Fremtid Thy er paraplyen for alle klimahandlinger i Thisted Kommune – uanset om de opstår i en kommune, et forsyningsselskab, en virksomhed, en forening eller hjemme hos dig.   

Her kan vi blandt andet dele viden og inspirere hinanden med konkrete initiativer og løsninger. Samtidig med at vi viser omverdenen i hvor høj grad, vi ønsker at tiltrække eksterne interesser, forskning, investeringer og job til Thy.  

- Grøn Fremtid Thy skal vise, at vi har viljen til forandring. Det fortæller Jens Kr. Yde, der er viceborgmester og formand for Erhverv-, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.  - Vi kommer ikke i mål med den grønne omstilling uden samarbejde. Men det kræver et fælles ståsted og viden om, hvordan vi kommer i mål. Vi skal alle kende retningen og de værktøjer, der skal i brug. I Thy har vi allerede gjort forarbejdet. Vi ved, hvordan vi bliver CO2-neutrale. Nu skal de planer føres ud i livet. Det skal Grøn Fremtid Thy bidrage til. 

Levende vidensbank og inspirationskatalog 

Helt konkret er Grøn Fremtid Thy blandt andet et website, der er dedikeret til den grønne omstilling i Thy. Du finder det her: gronfremtidthy.dk.  

På websitet skal du dele dine initiativer og handlinger og tage din retmæssige plads blandt Thys grønne helte.  

Derudover kan du læse beskrivelser af de grønne løsninger, vi har fokus på i Thisted Kommunes planlægning af den grønne omstilling. Du finder også konkrete klimatal for Thy, der løbende bliver opdateret, så vi alle har et klart billede af, hvor langt vi er. 

Fremadrettet kan Grøn Fremtid Thy også danne rammen om arrangementer og fysiske møder 

Det er dig, der skal gøre Grøn Fremtid Thy levende. Send os dine handlinger, idéer og ønsker til indhold på kontakt@gronfremtidthy.dk. 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Find det her