Grøn omstilling

Kommunen ønsker bud på mølleprojekter på havnen

Publiceret 05-02-2024

Med en åben invitation er Thisted Kommune i gang med at afsøge mulighederne for mølleprojekter på havnen i Hanstholm.

Kom med alle ideerne!

Det er opfordringen fra Thisted Kommune, som i denne uge går ud med en åben invitation til energi-udviklere, der gerne vil byde ind med mølle-projekter på Hanstholm Havn.

Invitationen drejer sig om retten til at sætte nogle møller op på havnen, og målet er at finde ud af, hvilke gode mølle-projekter, der kan realiseres i Hanstholm.

- Vi har valgt at lave et såkaldt koncessionsudbud, hvor vi giver mulighed for at høre interesserede energiudviklere, hvilke potentialer de ser på Hanstholm Havn? På den måde kan vi afsøge markedet for, hvordan vi kan strikke et rigtigt godt projekt sammen, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen om den proces, som den åbne invitation er en del af.

Alle kan byde ind

Der har tidligere været en proces i gang om møller på havnen i Hanstholm. Her blev der sendt et projekt i høring. Siden er havnen blevet kommunal ejet og projektet blev stoppet efter høringsprocessen, da vurderingen dengang var, at Thisted Kommune ville kunne få mere ud af at sende et projekt i udbud. Det er derfor, man nu inviterer bredt til, at projektmagere kan byde ind.

- Som kommune skal vi sikre, at de aftaler, vi laver, er på markedsvilkår. Den bedste måde at sikre det på, er ved at lave et udbud. Nu kan alle komme til os med deres gode ideer, og så laves der efterfølgende en udbudsrunde, hvor projektet udformes, så det passer bedst muligt for Hanstholm Havn, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen.

Der er frist frem til den 19. marts 2024 for interesserede, der ønsker at gå i dialog med kommunen om energiprojekter på havnen.

Du kan se den åbne invitation for projekter på Hanstholm Havn her

Du kan læse mere om planerne for den grønne fremtid i Thy her.

Plan

Kontakt
Kirkevej 9
7760 Hurup Thy

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes