MGP 2024

Klar til fest på Musikskolen

Publiceret 19-02-2024

11-årige Mary er udvalgt som deltager i dette års MGP. Hun går på Musik- og Kulturskolen i Thy, og KulturRummet inviterer alle interesserede til fest og storskærmsarrangement.

Der er fuld gang i planlægningen af kommende lørdags fest. Mens det sidste weekend var de voksne, som sang i jagten på en førsteplads og en billet til det internationale Melodi Grand Prix så er det nu børnene, som skal på scenen.

Blandt de otte udvalgte finalister er 11-årige Mary fra Thisted. Hun stiller op med sin sang ”Unik”, som hun selv har skrevet, fordi hun synes, det er vigtigt, at man husker på, at alle er unikke, og at det er ok, at være lige den, man er. Til DR, som står for det store musikshow, har hun fortalt, at hun håber, at andre kan relatere til sangen, hvis de går og føler sig anderledes.

Fra 5. klasse til MGP 2024

Mary går i 5. klasse på Østre Skole og i sin fritid går hun bl.a. til sangundervisning på Musik- og Kulturskolen i Thy. Hun har set MGP hvert eneste år, hun kan huske, og det er derfor en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, når hun nu får lov til at gå på scenen til MGP som sang nummer 7.

På Musik- og Kulturskolen, hvor Mary går til solosang hver uge, glæder leder Dina Skriver Frost sig over de sjove oplevelser, Mary lige nu får med sin sang.

Mary på 11 år, som skal være med i MGP 2024.

- For Musikskolen i Thy er det altid spændende, når eleverne får mulighed for at udleve deres drømme med musikken, og vi er stolte af at Mary er kommet gennem nåleøjet med sin flotte sang. Vi glædes over, at vi sammen med hendes venner fra skolen og børn i byen kan fejre, at hun er med til MGP, siger Dina Skriver Frost.

Masser af muligheder

Sangundervisning er blot et af mange forskellige tilbud på Musik- og Kulturskolen i Thy. I alt ca. 350 børn og voksne benytter sig i den igangværende sæson af de mange muligheder.

- Det er lige i KulturRummets ånd, at vores huse summer af liv, og eleverne sidder og snakker og griner i fællesarealerne, spiller for hinanden og sammen. Der er også en stor læring i at kunne stille sig frem på en scene og spille/synge for et publikum – jeg håber at Mary kan tage hendes erfaringer med fra vores koncerter, når hun står på den store scene på lørdag, siger Dina Skriver Frost.

Dina Skriver Frost, leder af musikskolen i Thy.
- Det er altid spændende, når eleverne får mulighed for at udleve deres drømme med musikken, siger Dina Skriver Frost, der er leder af Musikskolen i Thy, om Marys deltagelse i MGP.

Musikskolen har tilbud til alle aldre og alle niveauer – man kan starte til babymusik, når man er få uger gammel og fortsætte op til man bliver 100 år. Man kan lære at spille på et instrument, skrive sange og komponere musik. Det er et sted, hvor man kan være med for sin egen fornøjelse, eller fordi man har ambitioner om at ville noget mere med musikken. Som soloelev får man hver uge undervisning alene hos en dygtig underviser – derudover kan man gå gratis til ‘fællesfag’, fx, bands, komposition eller kor, hvor der er fokus på, at man har et fællesskab gennem musikken sammen med andre med samme interesse.

- Musik kan noget særligt. Det kan røre os og bevæge os – det er en måde at udtrykke sine følelser på. Det er som et særligt sprog, man har sammen. Man kan ‘jamme’ sammen på tværs af alder og niveau, hvor musikken lever i netop det rum og det øjeblik det spilles. Eleverne kan have haft en dårlig dag, men når de kommer til deres undervisning, så gør musikken dem glade og giver fornyet energi. Samtidig mærker man, at musikken er med til at skabe fællesskaber og nye venskaber på kryds og tværs, siger Dina Skriver Frost.

Kom med til festen

Når der på lørdag blændes op for storskærmsarrangement i Kultursalen på Musikskolen i Thisted, så har Marys klassekammerater i 5. klasse på Østre Skole stået for udsmykningen og gjort det hele meget festligt for alle, som har lyst til at være med.

Der er fri entre, og Kulturrummet har sørger for slush-ice og popcorn til alle. Derudover må man gerne selv tage snacks med til aftenen, som er for både børn og forældre.

Du kan læse mere om arrangementet her

Kulturrummet

Kontakt
Tingstrupvej 13
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Kom med til MGP-fest

Hvornår: Lørdag den 24. februar, kl. 18.30 - 22.00

Hvor: Kultursalen på musikskolen, Tingstrupvej 17, Thisted.

Hvad sker der: Storskærm, dansegulv og hygge.

Hvem arrangerer: KulturRummet og Østre Skole

Læs mere