Service

Fremover skal du bestille tid hos Ydelse

Publiceret 27-02-2024

Tidsbestillingen skal minimere den ventetid, du oplever, og forbedre den service, vi kan give dig.

Når du har brug for at tale med en medarbejder fra Ydelse i Thisted Kommune, skal du fremover bestille en tid, inden du møder op – ligesom du i dag kender det fra Borgerservice.

Det nye tidsbestillingssystem gælder, hvis din henvendelse drejer sig om kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse eller enkeltydelse. Det fortæller Camilla Vutborg, der er leder af Ydelse i Thisted Kommune: 

- Ved at anvende det nye tidsbestillingssystem minimerer vi ventetiden for den enkelte, ligesom man fra start bliver gjort opmærksom på de dokumentationskrav, der er, så færre kommer forgæves. Vi er klar over, at det er en forandring fra, at man bare har kunnet komme forbi, men vi tror vi på, at det nye system vil forbedre vores service over for borgerne og give en mere effektiv sagsbehandling, siger hun. 

Sådan gør du

Når du skal bestille tid, skal det ske digitalt. Du skal først angive, hvad din henvendelse drejer sig om. Efterfølgende kan du vælge digitale selvbetjeningsløsninger eller fortsætte tidsbestillingen. Derudover vil du undervejs få information om, hvad du skal medbringe af dokumentation. 

- I dag oplever vi desværre ofte, at vi mangler dokumentation i forbindelse med ansøgninger om ydelser. Det forlænger sagsbehandlingstiden. Det er rigtig træls for den enkelte, og derfor bruger vi også tidsbestillingssystemet til at gøre opmærksom på, hvad man skal medbringe af dokumentation - og til at gøre opmærksom på, at man kan benytte sig af digitale selvbetjeningsløsninger, siger Camilla Vutborg. 

Gode erfaringer fra Borgerservice

Det tidsbestillingssystem, som Ydelse indfører, er allerede kendt blandt borgerne i Thy. Det er nemlig det samme system, der allerede bliver brugt i Borgerservice. Her er erfaringer positive. Det fortæller Gitte Frøkjær Pedersen, der er leder af Borgerservice i Thisted Kommune.  

- Der er mindre ventetid, og vi kan se, at der er færre, der går forgæves. Samtidig kan vi sørge for, at brugerne af Borgerservice kommer til at snakke med den rigtige medarbejder med det samme, og det har en stor værdi, fortæller hun.  

Du kan bestille tid hos Ydelse allerede nu. Kravet om tidsbestilling træder endeligt i kraft d. 4. marts 2024. Hos Ydelse ved de godt, at det kommer til at kræve lidt tilvænning. 

- Vi gør vores bedste for at sprede budskabet så meget som muligt, og så håber vi, at borgerne hurtigt kan se den gevinst, det giver dem, fortæller Camilla Vutborg. 

Du bestiller tid hos Ydelse her

Ydelse

Kontakt
Skolegade 4C
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Du skal bestille tid...

...når din henvendelse drejer sig om:

  • kontanthjælp
  • uddannelseshjælp
  • selvforsørgelseshjælp
  • hjemrejseydelse
  • overgangsydelse
  • enkeltydelse