Alkoholfri fest

UNGFEST: Kom og vær med

Publiceret 19-04-2024

To unge medarrangører håber, at endnu flere af deres jævnaldrende finder vej til den røg- og alkoholfrie fest, som Ungdomsskolen og Thisted Badminton Klub igen til maj slår dørene op til i Munkehallen.

En fest for de helt unge i Thy har gennem det seneste år fundet fodfæste, og nu er arrangørerne klar til at stable den tredje af slagsen på benene.

Det sker den 17. maj 2024 og med ved planlægningsbordet er nu også kommet de unge stemmer, som gerne vil være med i arbejdet med at arrangere fest for de 13-18-årige i Thy.

- Jeg har noget at byde ind med, fordi jeg ved, hvordan det er at være i lige præcis den målgruppe, som festen henvender sig til. Så jeg synes, det er helt naturligt at kaste mig ind i arbejdet med at være med til at gøre festen endnu bedre, siger Maria Luxhøj Hvass, der går i 8. klasse på Østre Skole.

Også Kristoffer Poulsen fra 9. klasse har valgt at melde sig under arrangørfanen, fordi han godt kan lide at bruge den stemme, han har. Og han er med, fordi han mener, festen har noget rigtigt godt at tilbyde målgruppen:

- Den alkoholfrie fest er et fedt koncept, der tilbyder muligheden for at komme og være med til nogle fede aktiviteter og have et sjovt fællesskab med dine venner, og også lære andre at kende. Uden alkohol kan vi snakke mere sammen, forklarer han.

Ingen alkohol, intet pres

De to unge taler begge om, at spørgsmålet om alkohol eller ej kan være et pres for de helt unge og når man som her fjerner alkohol fra fest-ligningen, så er alle pludselig med på helt lige vilkår og fokus bliver flyttet fra om man skal være fuld eller ej til at deltage i aktiviteterne og konkurrere med vennerne og bare have det sjovt, forklarer de  

- Man kommer til UNGFEST for at deltage i alt det, der foregår. Det er svært bare at gå rundt. Her bliver man en del af noget større, fordi der er så meget, der inviterer til fællesskab og samvær, siger Maria Luxhøj Hvass.

 

Leder af ungdoomsskolen, Søren Ottosen er glad for at Maria Luxhøj Hvass og Kristoffer Poulsen sidder med ved planlægningsbordet. "Det bliver en bedre fest, når de unge selv er med til at arrangerer den", siger han.

De sunde fællesskaber

Ungdomsskolen og Thisted Badminton Klub, søsatte konceptet i 2023, og det er siden blevet til foreløbig to fester i Munkehallen. Til den seneste blev der solgt over 200 billetter.

- Vi gik med i det her tiltag, fordi vi på bagkant af Corona pandemien kunne mærke et behov for at genstarte fællesskaberne for de unge. Det har været dejligt at se både dem og deres forældre tager så godt imod det. Godt nok er vi en badmintonklub, som også er med for at generere lidt midler til klubkassen, men hvis vi kan vise veje til at mødes i forskellige sammenhænge, og vise målgruppen, at man sagtens kan have det sjovt uden alkohol, så er vi faktisk rigtigt glade for det, siger Jørgen Sølvkjær, der er formand for badmintonklubben og med i arbejdsgruppen for Ung-festerne.

Til planlægningsmøderne bliver alle gode ideer til aktiviteter til festerne vendt og hver gang kommer der nye ideer på bordet. som kan være med til at udvikle festerne.

I den sidder - ud over Ungdomsskolen - også en SSP-medarbejder fra Thisted Kommune, og alle er de superglade for, at også dem de laver fest for, nu er gået med i arbejdet med planlægningen.

- Vi kan sagtens sidde en hel bordfuld af velmenende voksne med masser af ideer til fx livemusik eller hvad der skal serveres og hvilke aktiviteter, der skal fortsætte, sløjfes eller tilføjes? Men de unge har jo en bedre fornemmelse af kammeraterne, og hører hvad der bliver snakket om, så det er klart en opgradering af vores arbejdsgruppe, at de gerne vil være med, siger Søren Ottosen, der er leder af Ungdomsskolen i Thisted Kommune.

Hvem vil være med? 

Et af de store hit til festen er selfie og karaoke boksen. Arkivfoto.

Lige nu er der en del praktiske spørgsmål, som skal afklares inden diskokuglen igen kan tindre i Munkehallen. Forårets aktiviteter skal endeligt vedtages og afstemmes, og så skal billetsalget skydes i gang.

Derudover er der brug for sponsorer, for en fest fyldt med aktiviteter kræver nogle kroner, som entrebilletten ikke kan dække.

 

- Den alkoholfrie fest betyder, at der ikke bliver solgt mange drikkevarer sådan en aften. Ofte er det salget af dem, som giver fester et overskud, så vi er altid interesseret i nogle sponsorer, der også kan se den gode ide i det her tiltag, siger Søren Ottosen.

Kunne du tænke dig at være sponsor, så kontakt Ungdomsskolen på e-mail: ungdomsskolen@thisted.dk

Her kan du din billet til festen

 

 

Thisted Ungdomsskole
Skolegade 8B, 1
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

UNGFEST 2024

Hvem er det for:
Konceptet henvender sig primært til 7. – 9. klasses eleverne, men unge op til 18 år må gerne være med.

Hvornår:
17. maj 2024 fra kl. 19-24.

Hvor:
Munkehallen i Thisted.

Pris:
En billet til festlighederne koster 75,- kr. og inkluderer to drinksbilletter.

Køb din billet her