Sundhed

JobRask hjælper dig med at passe bedre på dig selv

Publiceret 04-04-2024

Et nyt team i Thisted Kommune skal hjælpe medarbejdere og virksomheder med at forebygge sygemeldinger.

JobRask består af tre sagsbehandlere, der skal hjælpe medarbejdere til at passe bedre på sig selv.

Går du og har lidt ondt? Eller kan du mærke, du løber for stærkt? 

Der er alt for mange af os, der bliver ramt af sygemeldinger på grund af stress eller fysiske skader. Antallet af sygemeldinger i Thy – og på landsplan - er stigende, og de bliver længere. 

Det vil vi gerne gøre noget ved i Thisted Kommune. Derfor er der blevet oprettet et forebyggende team under Erhverv- og Beskæftigelse, som har fået navnet JobRask.  

Teamet består af tre sagsbehandlere, der skal hjælpe medarbejdere til at passe bedre på sig selv og guide virksomheder til, hvordan de passer bedre på deres medarbejdere.  

Det fortæller Jane Weber Andersen, der er teamleder i Sygedagpenge under Erhverv og Beskæftigelse. 

Det kan påvirke livskvaliteten rigtig meget, hvis man bliver ramt af en langvarig sygemelding. Samtidig er det dyrt for virksomhederne. Så alle vinder, hvis vi med JobRask kan samarbejde om at passe bedre på medarbejderne i Thy, fortæller hun.  

Frivilligt og uforpligtende 

Én af de sagsbehandlere, der nu arbejder i JobRask, er Renée Fanøe-Christensen. Hun glæder sig til, at hun i sit arbejde kan have et langt større fokus på at hjælpe mennesker, inden det går galt. 

- Du kan kontakte os, hvis du oplever, at du løber meget stærkt og er bekymret for, om du er ved at udvikle en stressreaktion. Du kan også kontakte os, hvis du oplever smerter på grund af dit arbejde, eller hvis du har noget i dit arbejdsliv, du gerne vil vende, fortæller Renée Fanøe-Christensen. 

JobRask har især fokus på medarbejdere, der oplever udfordringer med enten stress, belastningsreaktioner eller smerter i bevægeapparatet.

Men hvad er det så konkret JobRask kan tilbyde dig? Det vil afhænge meget af, hvad din henvendelse handler om.  

 - Der er rigtig mange forskellige tilbud i kommunen, som kan være med til at forebygge en sygemelding – eller få dig hurtigere på benene igen. Vi kan være din indgang til de tilbud, fortæller Renée Fanøe-Christensen. 

Ingen henvendelse er for lille 

Den primære målgruppe for Jobrask er medarbejdere, som er ansat på en virksomhed i Thisted Kommune. Der er især fokus på medarbejdere, der oplever udfordringer med enten stress, belastningsreaktioner eller smerter i bevægeapparatet. Den målgruppe er udvalgt, fordi det er medarbejdere med de udfordringer, der fylder allermest i summen af sygemeldinger. 

Derudover samarbejder JobRask også med virksomheder i kommunen. Målet er blandt andet at være fysisk til stede på virksomhederne, så JobRask er let tilgængeligt i arbejdstiden.  

Du kan også komme i kontakt med JobRask via en telefonisk hotline på telefon 20 47 45 05.  

Renée Fanøe-Christensen håber, at der er mange, der vil benytte sig af JobRask. 

- Det er virkelig vigtigt, at vi bliver bedre til at passe på os selv. Her har du et uforpligtende og neutralt sted, hvor du kan få talt om det, der udfordrer dig, og få et bud på, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig, siger hun og tilføjer: 

- Der vil være nogen, der sagtens føler, de kan tale med deres chef om eventuelle udfordringer, men der er også nogen, der ikke kan lide det eller ikke vil være til besvær. Men man kan altid tale med os, siger hun.

Fakta

  • JobRask er et uforpligtende tilbud, og der bliver ikke ført journal på din henvendelse.  
  • I JobRask vil vi sammen tale os frem til, hvad dine udfordringer er, og hvordan vi bedst løser dem.  
  • Du kan sammen med JobRask beslutte at involvere din chef i dine udfordringer, men det vil altid være frivilligt.  
  • Målet er, at JobRask kan føre til, at der er færre og kortere sygemeldinger i Thy.   

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

JobRask