fotoudstilling

Foreningslivet er foreviget i Thy Hallen

Publiceret 10-04-2024

I en serie af nye, store fotos har fotograf Asger Mortensen fanget energien i idrætten i Thy. Billederne pryder væggene i Thy Hallen, og de er en spændende skildring af foreningslivet.

Fotograf Asger Mortensen på opgave. Han har været rundt i de mange foreninger, der i hverdagen bruger Thy Hallen for at afbillede aktiviteten, engagementet og alsidigheden i alt det, der foregår på stedet.

Det handler om sport, krop og motion, men det handler i den grad også om energi, dedikation og kontrol. I 23 nye fotoværker på væggene i Thy Hallen fortæller fotograf Asger Mortensen historien om alt det sporten kan for dig og mig og dem, vi er sammen med. Lige her i Thy.

Det er en fotoudstilling af livet i og omkring Thy Hallen, som Thisted Kommune har valgt at lave i forbindelse med om- og udbygningen af hallen. Den står nu færdig og indeholder alt fra foreningsaktiviteter, trænings- og sundhedstilbud og elitesport.

- Billederne repræsenterer hver deres historie om vores fantastiske foreningsliv, men de fortæller også en historie ind i den større helhed, som stedet her repræsenterer. Thy Hallen er et sted sprængfyldt af eksplosiv energi. Af frivillighed og vilje til at ville, ville mere og ville hinanden, siger Martin Kondrup, chef for Sundhed, Kultur og Fritid i Thisted Kommune, om valget af de store fotos som ny dekoration på væggene.

Asger Mortensen arbejder med lys og farvefolie når har fotograferer. Det er folien foran hans lampe, der på flere af værkerne tilføjer de store fotos spændende farvedimensioner.

Mødet med foreningerne

Det er fotograf Asger Mortensen, der bor i Klitmøller, som har taget billederne. Han har tidligere lavet reportagefotos over hele verden. Nu var det lokale atleter, som stod foran hans linse, og de var alle i gang med noget, de brændte for.

- Jeg fik lov at mærke deres passion, deres energi og deres følelser lige der, hvor de præsterer. Det er de fælles bevægelser, som skaber en form i mine billeder, og undervejs i processen er der truffet nogle kunstneriske valg om lys og vinkel, men billederne er en dokumentation af det, som sker, forklarer han.

Fotografen kom både højt til vejrs og under vand i arbejdet med at lave de 23 fotoværker, der pryder væggene i Thy Hallen. Her er han sammen med basketball-spillerne i Thy Mors Basketball Klub.

Han beskriver projektet som en vildt interessant opgave.

- Jeg har altid arbejdet meget undersøgende med mit kamera. Det er mit pas ind i andre menneskers liv. Her er jeg gået på opdagelse i foreningerne og hos de udøvere, som var til træning, når jeg kom. Målet har været at fange energien, dedikationen og kroppen i bevægelse, og det har været sindssygt fedt, at arbejde med så mange forskellige aldersgrupper og skulle afspejle alt det, som hallen indeholder, siger fotografen om tilblivelsen af de 23 udvalgte billeder.

En fotograf i aktion sammen med skytterne i skyttecentret i Thy Hallen.

Kom og se dem

De - til tider - anderledes vinkler og stærke farver på en række af billederne er et kunstnerisk valg, som i følge Asger Mortensen er med til at skabe en følelse, når man ser på billederne.

- Vi tolker jo hele tiden på den virkelighed, som vi ser og det er klart, at der ligger også en tolkning i de valg jeg træffer, når jeg skal tage et billede, men det har været et dogme i opgaven om, at jeg ikke pillede ved virkeligheden. Jeg mødte op hos foreningen til deres aktivitet og så arbejdede vi hver gang med dem, som var der på dagen eller aftenen. På den måde er billederne dokumentarisme. Og så har jeg taget et kunstnerisk valg om at arbejde meget med lys og farvefolie - vel og mærke mens jeg tog billederne. Ikke bagefter, fortæller fotografen.

Tag med til indvielsen af hallen den 13. april og se billederne. Kan du ikke være med der, har du rig mulighed for se dem, næste gang du besøger hallen. De hænger frit tilgængeligt i hallens foyer og på flere af gangene.

Besøg Thy Hallen

Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Thy Hallen

Thy Hallen er hjemmebane for over 15 forskellige forenings- og fritidstilbud, et svømmecenter, motionscenter, springcenter, skyttecenter, skaterhal, flere moderne haller, træningslokaler, kontorer, mødelokaler, kommunale sundhedstilbud, overnatningsfaciliteter og spændende udendørs rammer, der indbyder til leg og motion.