Din Side

Børn og unge har fået deres egen indgang

Publiceret 10-04-2024

Ambitionen er, at børn og unge i Thy skal vide, at de ikke skal stå alene, hvis de har det svært.

Når børn og unge står alene, og der ikke er andre voksne at gå til, så har de mulighed for at få hjælp fra en voksen i kommunen.

Men det kan være uoverskueligt for et barn eller et ungt menneske at vide, hvor de skal henvende sig, og hvad de kan få hjælp til.  

Derfor har alle landets kommuner nu oprettet en underside på vores respektive websites, der er målrettet netop dem. Den har fået navnet Din Side.  

Det fortæller Trine Ritter, der er chef for Børne- og Familierådgivningen i Thisted Kommune: 

- Det kan være rigtig svært og fremmed for et barn eller en ung at skulle tage kontakt til sin kommune, og hvis de forsøger, kan det være, de støder på ord, som de ikke forstår, hvad betyder. Sådan skal det ikke være. For de har ret til at få hjælp af os, hvis de har det svært, og de ikke kender nogle voksne, der kan hjælpe dem. 

Sit helt eget univers

Den nye indgang for børn og unge indeholder forskellige tekster og videoer, der er lavet til målgruppen. Siden har også et telefonnummer og en kontaktformular, så det er simpelt at tage kontakt.  

- Når man tager kontakt via Din Side kommer man til at snakke med en børne- ungerådgiver. Nogle gange handler det måske om at tage en uformel snak. Andre gange vil vi også kunne hjælpe med, hvad der skal ske fremadrettet, for at barnet eller den unge kan få det bedre, siger Trine Ritter.  

Din Side er bygget på baggrund af Barnets Lov, der siger, at alle kommuner pr. 1. april skal have en synlig og lettilgængelig indgang, der er målrettet specifikt til børn og unge på deres hjemmesider. 

Via den digitale indgang skal det være let for børn og unge, som selv er i stand til at navigere på en hjemmeside, at finde ud af, hvem de kan kontakte og hvordan, hvis de har behov for hjælp og støtte.  

Link til Din Side

Du finder Thisted Kommunes indgang for børn og unge her:

www.thisted.dk/dinside 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes