Grøn omstilling

Søg om tilskud til varmepumpe

Publiceret 07-09-2023

Hvis der ikke er planer om fjernvarme, der hvor du bor, så kan du søge Energistyrelsen om op til 27.000 kr. i tilskud til en varmepumpe. Det kræver, du i dag får varmen fra et olie-, gasfyr, el-varme eller en biokedel. Varmepumpepuljen åbner d. 12. september.

Frem mod 2035 skal alle olie- og gasfyr skiftes til en anden opvarmningskilde baseret på vedvarende energi. Det vedtog en lang række af landets partier i 2022. Derfor er mange boligejere på udkig efter en ny varmeforsyning.

Du har mulighed for at søge om en økonomisk håndsrækning til udskiftningen den 12. september, hvor årets Varmepumpepulje åbner. 

Hvem kan søge

Der er en række betingelser, du skal opfylde, hvis du skal søge puljen:

  • Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det.
  • Dit hus skal være opvarmet med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (f.eks. træpillefyr).
  • Du må ikke allerede være i gang med at skifte til en varmepumpe. Du må f.eks. ikke have indhentet et bindende tilbud.
  • Du skal skifte til en luft til vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe (også kaldet jordvarme).
  • Dit hus må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Du kan se, om du bor i et område, hvor der er planlagt fjernvarme i Thisted Kommunes varmeplan 2022. Bor du i et fjernvarmeområde, er det den gængse anbefaling, at du vælger fjernvarme.

Læs mere om puljen, og hvordan du søger

Alternativer til den individuelle løsning?

Hvis du bor i en af de lidt større landsbyer, som ligger udenfor fjernvarmeområder, f.eks. Øsløs, Stenbjerg eller Amtoft, så kan fælles varmeløsninger stadig være et alternativ til individuelle varmeanlæg. Der er flere og flere eksempler på, at indbyggere i landsbyer går sammen og får undersøgt muligheden for at lave en fælles varmeforsyning, f.eks. termonet. Fordelen ved en fælles varmeforsyning er, at der er billigere driftsomkostninger og en mere effektiv varmekilde til din bolig. Du kan blive klogere på termonet her.

Tænker I, at termonet kunne være noget for jeres landsby, så kontakt Thisted Kommunes energi- og ressourceteam.