Dagtilbud

Plads til tryghed og eventyr: Byggeri af nyt børnehus er i gang 

Publiceret 25-09-2023

Fredag blev der taget 1. spadestik på byggeriet af et nyt børnehus i Sennels, der i virkeligheden bliver seks små huse med et fælles aktivitetsrum.

Børnene i Sennels har noget at glæde sig til.

Nu er der nemlig taget første spadestik på det længe ventede byggeri af et helt nyt Sennels Børnehus. Det betyder, at både børnehavebørn og vuggestuebørn snart kan flytte ind i nogle helt nye rammer.

Det fortæller Per Overgaard, der er chef for undervisning og dagtilbud i Thisted Kommune.

- Det nye Sennels Børnehus rummer en stor fleksibilitet, der kan tilgodese alle børnenes forskellige behov. Der er plads til ro, tryghed, opdagelser, leg og eventyr.

Det er ATRA arkitekter, der har tegnet projektet.

Set fra oven kommer Sennels Børnehus til at bestå af seks separate huse, der bliver forbundet af et større og gennemgående, fælles aktivitetsrum.

Det betyder, at alle børnene får en fast base, der alle har egne grupperum, legerum, hvilerum og uderum. Det giver børnene - og de mindste vuggestuebørn - den størst mulige tryghed og genkendelighed i hverdagen.

De børn, der har mod på mere eventyr, kan bevæge sig videre ud i aktivitetsrummet, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse og slippe fantasien løs. Samtidig kan det større aktivitetsrum bruges til fælles arrangementer. Og så er der selvfølgelig også udendørs legepladser, hvor børnene kan boltre sig og gå på eventyr.  

Byggeriet er – fra start til slut - tænkt ud fra børnenes behov, fortæller Per Overgaard.

- Flere af vinduerne er for eksempel placeret i børnehøjde, så børnene kan orientere sig om, hvad der sker udenfor og vinke farvel til mor og far, og der bliver skabt en masse forskellige kroge, der indbyder til leg. Jeg er sikker på, det bliver et dejligt sted at være får både børn og voksne, siger han.

Markeringen af det første spadestik skete til en fest i Sennels Børnehave fredag, hvor både børn, pædagoger og forældre var med.

Det samme var Jens Kr. Yde, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, der bød velkommen og ridsede projektets tilblive op, og Peter Larsen, formand for Børne- og Familieudvalget, der tog det første spadestik. 

Kontaktinfo

Undervisning
Asylgade 30
7700 Thisted

Fakta om projektet 

Der bliver plads til 70 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn. 

Indflytningen forventes at kunne ske i marts/april 2025.