Beskæftigelse

Jobevent med muligheder for mange

Publiceret 04-05-2023

Der er fokus på muligheder, inspiration og viden om jobmarkedet i Thy, når Jobevent Thy 2023 løber af stablen på Store Torv i Thisted i næste uge. I år er der tilmeldt flere stande end sidste år.

Der bliver godt fyldt under den hvide teltdug, når dette års Jobevent Thy i næste uge byder alle indenfor.

Endnu flere virksomheder og uddannelser end sidste år har nemlig meldt sig på banen for at være med på dagen. Det er anden gang, at Thisted Kommune afholder Jobevent. Og i år er der 12 virksomhedsstande flere, end da det løb af stablen i maj 2022. Det er, ifølge Erhverv- og Beskæftigelseschef Trine Engholm Christensen, et tegn på, at det har værdi at skabe et rum for dialog mellem arbejdsgiver og arbejdstager.

- Vi har valgt at prioritere Jobevent Thy som en årligt tilbagevendende begivenhed, fordi det skaber nogle oplagte rammer for det personlige møde mellem virksomheder og jobsøgende. På denne måde understøtter arrangementet det lokale erhvervslivs rekrutteringsbehov, samtidig med at der sættes fokus på de mange jobmuligheder i Thy, siger hun.

Jobevent Thy 2023

Hvor: Store Torv, Thisted
Hvornår: Kl. 10-13
Hvem deltager: 41 forskellige stande. Virksomheder og uddannelsesinstitutioner
For hvem: Alle! Om du er ufaglært eller har en kort, mellemlang eller lang uddannelse. Er ledig eller på udkig efter nye udfordringer, så er Jobevent 2023 for dig.
Det er gratis at deltage.

Alle får sat ansigt på

Og det er ikke alene dialogen, som gør det værd at være med. Det ved Nina Odde fra hjemmeplejen i Thisted Kommune. Sidste år fik hun to nye medarbejdere ud af at have stået med en stand på Store Torv.

- Jobevent bringer arbejdstagere og arbejdsgivere – der ellers ikke havde mødt hinanden – sammen. Det giver os som arbejdsplads en mulighed for at sætte ansigt på dit arbejdssted - og vi kan uddybe, hvad vi står for og søger, siger Nina Odde, der er leder af hjemmeplejen i Thisted Kommune.

Dette års event finder sted på Store Torv den 11. maj 2023.
Standene er åbne fra kl.10-13 og der vil være mulighed for at ”shoppe rundt” og få sig en snak med de forskellige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Vigtig synlighed 

Èn af de virksomheder, der har meldt sig til, er Redoffice Konpap med butikker i Thisted, Nykøbing, Skive, Viborg og Holstebro. De stiller ikke kun op for at reklamere for de stillinger, der er ledige lige nu. Det handler også om at være synlig på den længere bane.

Jobevent er ikke alene en mulighed for rekruttering her og nu. Det handler også om at skabe synlighed om sin virksomhed på længere sigt, mener Thomas Linde Nielsen fra Konpap A/S.

- Man skal ikke være forsker for at finde ud af, at der ikke er mange der går ledige i Thisted kommune. Mens vi i Viborg får 50 ansøgninger til en stilling, så får vi i Thy måske en fjerdedel, så der er kamp om de kvalificerede og derfor er det vigtigt at vise flaget, så vi bliver en del af ansøgerskarens bevidsthed. Vi skal gøre os attraktive, forklarer Thomas Linde Nielsen, salgs-, IT-chef og medindehaver af Konpap.

Jobevent Thy er for ledige, studerende og dem, der søger nye udfordringer i arbejdslivet – uanset uddannelsesniveau. Alle ledige tilmeldt Jobcentret har eksempelvis modtaget en personlig invitation til arrangementet. Derudover har Virksomhedsservice igen i år sørget for en gratis bus fra Aalborg til Thisted, så studerende og dimittender fra Aalborg får chancen for at høre om såvel job- og praktikmuligheder som projektsamarbejder hos lokale virksomheder.

Du kan læse mere om Jobevent 2023 her.

Kontakt

Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted