Beskæftigelse

Der er bud efter arbejdskraften i Thy

Publiceret 30-05-2023

Årets Jobevent Thy på Store Torv var et tilløbsstykke. Flere udstillere end tidligere var med, og mange jobsøgende og job-nysgerrige mødte op for at få et indblik i mulighederne på arbejdsmarkedet i Thy.

Der var dem med konkrete jobs på bordet og dem med mulighederne for et uddannelses- eller praktikforløb. Fælles for alle var, at det var vigtigt at være med, fordi de her kunne vise, hvad de kan tilbyde ansatte.

I alt 36 forskellige stande havde 11. maj fundet vej til Store Torv. Det samme gjaldt omkring 400 personer med interesse i de muligheder, som standene tilbød. Begge dele var i antal flere, end da eventen for første gang blev afholdt i 2022.

- Vi er her i høj grad for at skabe synlighed om vores virksomhed og de muligheder, der er hos os. Med mange om buddet er der en risiko for at blive glemt i mængden. Derfor er det ret vigtigt at være til stede, når kommunen laver et arrangement som det her, lød det fra Thomas Rygaard Lassen, der er HR chef hos XL- Byg Tømmergården A/S.

Han opererer dagligt i en virkelighed, hvor der er voldsomt bud efter de unge, som vælger en erhvervsfaglig uddannelse. Derfor er det vigtigt at få sået nogle frø under et tiltag som Jobevent Thy.

- Skal de unge vælge os, så skal de også vide, hvad vi er for en virksomhed. Derfor er et forhåndskendskab til os en del af måden, vi kan gøre os attraktive på. Ved at være her håber jeg at kunne give inspiration til, hvad de kan forvente i en organisation som Tømmergårdens, siger HR-chefen.

Thomas Rygaard Lassen fra XL Byg Tømmergården A/S.

Messe som øjenåbner

Også Line Stenumgaard fra virksomheden Dolle A/S i Frøstrup understreger vigtigheden af at være til stede.

- Det er svært at rekruttere teknisk, højtuddannet arbejdskraft til Frøstrup. Jeg har fx en åben stilling, som vi nu har haft slået op i en måned. Derfor er vi er nødt til at gøre opmærksom på, hvad vi kan tilbyde, når vi får chancen for det, forklarer hun.

Hun fik selv øjnene op for virksomheden på en jobmesse i Aalborg og begyndte som praktikant, mens hun studerede eksport og teknologi. I dag er hun ansat som produktionsinformationskoordinator.

- Jeg havde ikke selv umiddelbart overvejet job i Frøstrup, men mine øjne blev åbnet for muligheden, og det er jeg meget glad for den dag i dag, siger Line Stenumgaard. 

Line Stenumgaard arbejder i dag på virksomheden Dolle i Frøstrup. Hun fik selv øjnene op for mulighederne i Thy på en jobmesse i Aalborg.

I kommunens virksomhedsservice genkender Leo Alstrup, der er virksomhedskonsulent, det billede som de to virksomheder tegner af jobmarkedet i Thy.

- Der er stor rift om den kvalificerede arbejdskraft i øjeblikket, og lige nu er der behov indenfor hotel, restaurations- og rengøringsbranchen samt plejesektoren, som har en del ledige stillinger at tilbyde, siger han.

Fortsat lav ledighed

Faktum er, at arbejdsløsheden i øjeblikket ligger på 2,2 procent i Thy, og er den laveste i Nordjylland. På trods af, at tallet steg en smule i 2022, så kan den lave ledighed fortsat mærkes, når virksomhederne søger ansatte.

 

Leo Alstrup (tv) fra virksomhedsservice i Thisted Kommune var på Jobevent med til at vise studerende fra Aalborg de mange muligheder i Thy.

Leo Alstrup havde på Jobevent bl.a. travlt med at tale med de omkring 60 studerende fra Aalborg Universitet, som i dagens anledning havde takket ja, til at besøge Thy og høre om jobmulighederne.

- Ligesom virksomhederne bruger vi også lejligheden til at gøre opmærksom på, at der er mange veje til beskæftigelse i Thy. Samtidig bruger vi nogle kræfter på at vise deltagerne, at de får meget andet med i købet. Her er natur, foreningsliv og fordelagtige huspriser. Vi ønsker at vise dem, at de kan skabe sig et godt liv her. Det er ikke altid, at de studerende har overvejet det, før de kommer på besøg her, fortæller Leo Alstrup.

En evaluering blandt de besøgende viste ovenpå dagen, at hele 57 procent oplevede at være kommet tættere på job eller uddannelse efter et besøg i teltet, og flere fik konkrete aftaler ud af at møde op.

Jobevent Thy afholdes igen om et år – helt præcist den 23. maj 2024.

Læs mere om kommunens virksomhedsservice her

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Erhverv og Beskæftigelse

Contact
Skolegade 4C
7700 Thisted