Brugere får bazar i Thy

Publiceret 12-01-2023

For første gang afholder Udsatterådet "Brugernes Bazar" den 19. januar. Dagen skal sætte fokus på tilbud og muligheder for sårbare, ensomme og udsatte borgere i Thy.

Teksten på billedet er: Brugernes Bazar. Er du social udsat eller bare nysgerrig?

Der bliver mulighed for at få sat lokkerne, masseret de ømme skuldre og ordnet fødderne, når Udsatterådet i Thisted Kommune sætter sig i spidsen for afviklingen af ”Brugernes Bazar” i Thy. Dagen skal være med til at sikre, at målgruppen får en stemme i samfundet og også bliver hørt:

- Vi ser en stadig større gruppe i vores samfund, der har brug for støtte og omsorg til hverdagen. Det har vi også politisk ønsket at få fokus på. Med ”Brugernes Bazar” ønsker vi at give opmærksomhed til de tilbud og tiltag, der støtter og styrker de socialt udsatte i Thy. Her kan brugerne komme og få direkte kontakt med de muligheder, som kan være noget for dem, og som de måske slet var klar over findes, siger Peter Uno Andersen, der er medlem af kommunalbestyrelsen og formand for Udsatterådet.

Kom og vær med

Arrangementet løber af stablen i Plantagehuset den 19. januar 2023 kl. 10-14.
Det er det første af sin art i Thy. Deltagerne er både private-, kommunale- og frivillige tilbud til socialt udsatte. Ud over oplysning om de forskellige tilbud, underholdning og lidt mundgodt undervejs er der også paneldebat på programmet. Her stiller formanden for socialudvalget Henrik Gregersen og repræsentanter fra kommune og organisationer på udsatte-området op.

- Det er en dag, som sætter borgerne i fokus. Den er planlagt af brugerne og er en udløber af et netværksmøde, vi holdt i efteråret. Der kortlagde vi de mange tilbud, der er til målgruppen i Thy og det er fantastisk, at vi nu kan samle dem og få delt informationen, siger Karen Marianne Vraa Jensen, der er chef for Handicap og Socialpsykiatri i Thisted Kommune.

Arrangørerne håber, at både brugere og alle der arbejder med socialt udsatte vil tage godt imod tilbuddet. Målet er, at "Brugernes Bazar" kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed.