Ny legestue for fædre og børn på biblioteket

Publiceret 24-02-2023

Kulturrummet og Sundhed slår dørene op for et nyt initiativ for fædre i Thisted Kommune. Fra på onsdag kan de mødes til legestue på biblioteket.

”Fars Legestue” er et nyt, åbent tilbud til alle småbørnsfædre i Thisted Kommune. Ideen er, at alle kan dukke op med deres barn og lege og være sammen med andre fædre. Baggrunden for den nye legestue er de ændrede barselsregler. De betyder blandt andet, at fædrene har fået flere ugers øremærket orlov end tidligere.

- Vi har spurgt en gruppe fædre, hvad de kunne have brug for under en barselsperiode og noget af det, som gik igen var behovet for at komme ud og mødes med andre, så de ikke kom til at sidde helt alene, alle dage, derhjemme, siger Kenneth Saugstrup, der er projektleder i Sundhed i Thisted Kommune og én af tovholderne på det nye legestue-tilbud.

Frirum for far

”Fars Legestue” foregår på Biblioteket i Thisted hver onsdag fra kl. 10-12. Første gang er den 1. marts.
Man kan komme og gå som det passer, og i det hele taget er der lagt op til ganske uformelle rammer.

- Vi sørger for, at der er plads til barnevogne og mulighed for at varme en flaske og pusle barnet, og så sørger vi også for, at der er varm kaffe på kanden, fortæller Kenneth Saugstrup

Trivsel i fokus

Hver onsdag vil fædrene blive mødt af Kenneth Saugstrup eller en af hans kolleger, som byder velkommen. De vil løbende introducere temaer og aktiviteter, som fædrene kan bruge i forhold til barnets udvikling og trivsel. Og har deltagerne selv gode ideer til emner, som kunne være relevante at tage op, så hører tovholderne gerne om det.

- ”Fars Legestue” skal være et sted, hvor fædrene har lyst til at komme forbi for at være sammen. Vi håber at kunne give dem noget brugbar information undervejs, men det handler først og fremmest om muligheden for et fællesskab med ligesindede, siger Kenneth Saugstrup.

Større søskende er også velkommen, når far smutter i ”Fars Legestue” med den yngste.

Kontaktinfo

Sundhed
Asylgade 30
7700 Thisted