Kalder alle 18-årige

Vil du med til royal fødselsdag?

Publiceret 28-08-2023

Hvis du er 18 år den 15. oktober i år, har du en unik chance for at opleve noget, som de færreste får lov til.

Den 15. oktober holder Prins Christian Gallataffel på Christiansborg Slot. 

Men denne gang vil gæstelisten være lidt ud over det sædvanlige. For udover de gæster, man ofte ser på den røde løber, når Kongehuset kalder til fest, vil der til dette gallataffel også være en masse 18-årige med fra alle dele af Danmark.  

Samtlige 98 kommuner er nemlig blevet bedt om at udvælge to unge, der er 18 år den 15. oktober 2023 til at deltage i festen. Og du har chancen for at blive én af de unge, vi sender afsted fra Thy.  

Det fortæller Lars Sloth, der er direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.  

- Vi har besluttet, at alle 18-årige i Thy selvfølgelig skal have muligheden for at komme med til gallataflet. Derfor er det eneste krav for at kunne sende en ansøgning afsted, at du er 18 år på dagen.  

Sådan ansøger du

Hvis du har lyst til at være en af de to festdeltagere, skal du holde øje med din eBoks. Her vil du en af de nærmeste dage modtage et brev med et link til et digitalt ansøgningsskema, som skal være udfyldt senest den 6. september 2023. 

Modtager du ikke et brev, selvom du er 18 år den 15. oktober, kan du skrive til kommunikation@thisted.dk.  

Vi har brug for dit navn, cpr-nummer, køn - og allervigtigst: At du kort svarer på, hvorfor det lige præcis er dig, der skal afsted.  

Der er ingen forkerte svar, og vi er fuldstændig ligeglad med, om der er stavefejl og kommafejl i teksten. Det får ingen betydning for, om du kan blive valgt til at deltage. Vi håber bare, at så mange som muligt har lyst til at skrive en ansøgning, siger Lars Sloth.  

Alle ansøgninger bliver anonymiseret og taget med til en jury, der også består af unge fra Thy. Det er nemlig elevrådsrepræsentanter fra ungdomsuddannelserne, der i fællesskab vælger, hvem der skal med til festlighederne på Christiansborg Slot.  

- Den her dag er en fejring af Prins Christian og en fejring af ungdommen. Derfor mener vi, det giver bedst mening, at det er de unge selv, der udvælger Thys repræsentanter. Den opgave placerer vi trygt i deres hænder, siger Lars Sloth.  

De unge, der bliver valgt til at deltage, vil få besked mellem den 12. og 13. september. Bliver du valgt, sørger vi for, at dine udgifter til transport og tøj i forbindelse med arrangementet bliver dækket. 

Skynd dig at smide en ansøgning i puljen. Måske er det dig, der ender med at få en oplevelse for livet.  

Praktisk information

Det hele sker på Christiansborg Slot den 15. oktober 2023 fra kl. 17.00 til 22.00. Der vil være ankomster i tidsrummet 16.00 til 17.00. 

Gallataflets deltagere er blandt andet 18-årige fra samtlige kommuner i hele Danmark.  

Kongehuset vil senere offentliggøre opsamlingspunkter rundt om i landet, hvorfra Kongehuset stiller busser til rådighed - både ud og hjem. 

Hvis du bliver en af de heldige, vil vi meget gerne høre om oplevelsen. Derfor vil du blive kontaktet af Thisted Kommunes kommunikationsafdeling. Du skal også være forberedt på, at der vil være journalister, der har lyst til at tale med dig.  

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes