Landsbyer

Søg penge til lokale projekter

Publiceret 09-08-2023

Hvis du har en god idé til et projekt, der støtter udviklingen i dit lokalområde, så er det nu, du skal sende din ansøgning afsted. Du kan blive tildelt op til 50.000 kroner.

I Bedsted er tre tomme huse blevet erstattet af en vild have med et stisystem.

En vil være vildest. En anden vil fortælle byens historie, og andre vil etablere stier, shelterpladser eller udarbejde helhedsplaner for deres byer og lokalområder.

Mulighederne for at skabe lokal udvikling er mange, og lige nu kan din idé få økonomisk luft under vingerne.

Frem til den 1. oktober kan foreninger ansøge Lokalområdernes Udviklingsforum om økonomisk støtte til projekter, der udvikler byer og lokalområder i Thy.

Lokalområdernes Udviklingsforum uddeler 250.000 kroner to gange årligt, og det er den anden ansøgningsrunde, der er åbent netop nu. Hvert projekt kan tildeles op til 50.000 kroner, så det er bare med at få din ansøgning sendt af sted.

Bedsteds vilde have

Bedsted Håndværker- og borgerforening er blandt de foreninger, der tidligere har modtaget penge fra puljen. Sammen med Bedsted Byforskønnelse har foreningen fået etableret en hyggelig sti rundt i et nyetableret naturområde midt i Bedsted By, der har fået navnet Den Vilde Have.

Det fortæller Erik Linnet, der er formand for Bedsted Byforskønnelse.

- Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, og vi håber, at rigtig mange har lyst til at bruge det.

Tidligere stod der flere faldefærdige huse på jordstykket, men de blev fjernet i samarbejde med Thisted Kommune. Arealet blev i stedet omdannet til vild natur, og nu er de 50.000 kroner fra Lokalområdernes Udviklingsforum blevet brugt til at etablere et stisystem, så borgerne i Bedsted kan bruge området.

- Det så træls ud, før vi fik fjernet de gamle huse, og det var i hvert fald ikke med til at tiltrække borgere til byen. Nu kan man i stedet bevæge sig ud i vores nye vildnis på en hyggelig 370 meter lang sti, fortæller Erik Linnet.

Nemt at gå til

Det er stærke lokale fællesskaber, der driver de projekter, der to gange årligt modtager penge fra udviklingspuljen. I Bedsted havde de ingen problemer med selve ansøgningsprocessen, og Erik Linnet anbefaler alle foreninger med gode idéer til at sende en ansøgning afsted.

- Der er jo intet at tabe, så det er bare at kaste sig ud i det, siger han.

Rammerne for, hvad du kan søge penge til, er brede, så du kan søge om penge til det projekt, der giver allermest mening for lige præcis din by og område.

Du kan både ansøge om et projekt, der gavner din landsby, men det er også muligt at gå sammen i et større projekt- og klyngesamarbejde mellem flere landsbyer og foreninger, når det giver mening.

Du kan læse mere om LUF, hvem der kan søge penge, og hvordan du søger, ved at trykket på linket her: Link til informationerne om Lokalområdernes Udviklingsforum.  

Søg penge

Find flere informationer om, hvordan du søger penge her: Link til side om Lokalområdernes Udviklingsforum. 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Plan

Kontakt
Kirkevej 9
7760 Hurup Thy