Beredskab

Blå blink og masser af læring

Publiceret 30-08-2023

Eleverne i børnehaveklasserne i Thy og på Mors lærer at alarmere på den årlige 1-1-2-dag, hvor de er samlet hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland, men også de deltagende myndigheder får meget ud af dagen. De benytter lejligheden til at optimere samarbejdet, til gavn for, når det virkelig gælder.

Der blev opført skuespil for børnene, hvor en cyklist blev hentet i ambulance efter et uheld.
Der blev blandt andet opført et skuespil, hvor ambulancen hentede en dreng, som var blevet påkørt af en bil, mens han cyklede.

- 1-1-7 er lyv. 1-1-2 er go’!

Budskabet gjaldede i sidste uge gentagne gange fra 630 børnestruber, som havde indfundet sig på Simons Bakke hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted. 28 skoler i Thisted og Morsø Kommuner havde sendt 0. klasses eleverne på dagstur, og alt fra beredskabet, som har sirener og kan blinke blåt lys, var linet op.

 

Der var cykelulykke, brandslukning, en anholdelse og redning til søs involveret i de skuespil, som børnene oplevede, og selvom det var noget ”vi legede”, så ligger der stor alvor bag dagen, som handler om at klæde de yngste på til at kunne alarmere og agere, når uheldet er ude.

- Det er vigtigt, at også vores yngste lærer, at når det brænder på, så er 1-1-2 din vej til hjælp. Her pakker vi budskabet ind ved at lade en skuespiller opføre sig så dumt og ubetænktsomt, at de også kan grine undervejs, men vi viser børnene, at de selv kan træde i karakter og ringe efter hjælp, fortæller Morten Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, lokalpolitiet i Thisted.

Ambulanceredder Jesper Løgsted viser - ved hjælp af to hønseæg - børnene, hvad der sker med deres hoved, hvis de ikke har cykelhjelm på og de rammer hovedet i asfalten.
Ambulanceredder Jesper Løgsted illustrerede overfor børnene, hvor vigtig det er at bruge cykelhjelm ved hjælp af to æg. Et der var beskyttet af en lille hjelm og et der var ubeskyttet.
Betjent Morten Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi viser politibilen frem for de mange interesserede børn.
Morten Jensen fra Midt og Vestjyllands Politi, lokalpolitiet i Thisted ser en stor værdi i at beredskabet arbejder tæt sammen om 1-1-2-dagen.

Styrker samarbejdet

Han har været en del af 1-1-2 dagen gennem mange år, og tager gerne tjansen. Dagen er nemlig samtidig er en vigtig brik i samarbejdet med de øvrige myndigheder, som deltager. Hvad børnene ikke oplever er, at dagen også er med til at styrke samarbejdet mellem de instanser, som er med. De får styrket netværket til gavn for de situationer, der ude i virkeligheden kræver præcision. Det mærker de også hos Beredskabsstyrelsen:

- For os bliver 1-1-2-dagen jo også en øvelse, hvor vi har lejlighed til at arbejde sammen på tværs af politi, redning og beredskab og det gavner - og gør os endnu bedre - i de situationer, hvor vi så mødes ude i virkeligheden og samarbejdet skal fungere for et godt resultat, forklarer Johannes Holm Iversen fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

 

Borgmester i Thisted Kommune Niels Jørgen Pedersen var med på dagen. Her får han en rundvisning på pladsen af personale fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland.
Borgmester Niels Jørgen Pedersen bød velkommen til 1-1-2-dagen. Derefter var han en tur med rundt på pladsen sammen med blandt andre Johannes Holm Iversen (i midten), der er sektionsleder ved Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

Med på 1-1-2-dagen er Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Politiet, Nordjyllands Beredskab, Pre-Med som er ambulanceberedskabet og Thisted og Morsø Kommuner.

Dagen er bygget op som en kombination af sketch og workshops eller stationer, hvor børnene kan komme helt tæt på de blå blink og bl.a. prøve at sprøjte med en brandslange, ligge i en ambulance eller se en røgdykker i arbejde.

I år var 11. gang, der blev afholdt 1-1-2-dag i Thisted.

Kontaktinfo

Undervisning
Asylgade 30
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes

Hvad er 1-1-2-dagen

En dag, hvor 0. klasses eleverne i Thy og på Mors besøger Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted.

Her lærer de, hvordan de skal ringe 1-1-2, hvis der sker en ulykke.

De får lov at se redningskøretøjerne helt tæt på.

På dagen deltager Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Midt- og Vestjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Pre-Med som er ambulanceberedskabet og Thisted og Morsø Kommuner.

I år var 11. gang der blev afholdt 1-1-2-dag.