Living in Thy

Netværk for internationale i Thy

Publiceret 14-09-2023

En New Yorker-thybo har skabt et netværk af internationale borgere. De udveksler erfaringer og deler gerne viden til gavn for alle, som flytter til egnen. Du kan møde dem til ”Living in Thy” senere i september.

Keren Christensen foran sin arbejdsplads Cimbria i Thisted.

Målet var at skabe et nyt fællesskab. Et netværk for mennesker, der som hende selv, havde byttet et hjemland ud med Thy, og af og til savnede ligesindedes perspektiv på det at bo her og samtidig blive inspireret til at udnytte de muligheder, det nye hjemland har.

Sådan opstod ideen om Thy Internationals. En gruppe, som Keren Christensen stiftede for snart tre år siden. I dag tæller de 200 medlemmer i en Facebook gruppe, og er en forening med alt, hvad der følger med af vedtægter og generalforsamlinger.

- Selv efter 19 år kan jeg stadig godt føle, at der er ting i Danmark, jeg ikke helt forstår, og havde jeg selv haft et netværk som Thy Internationals, dengang jeg landede her, så kunne de formentlig have hjulpet mig med mange af mine spørgsmål, forklarer hun om baggrunden, da vi mødes på hendes arbejdsplads.

Et forandret New York

Keren Christensen kommer fra USA og har boet i Thisted i 19 år. Hun er ansat på Cimbria, hvor hun arbejder i virksomhedens marketingsafdeling. Hun har været der i to omgange, og det er foreløbig blevet til i alt seks år i den globale virksomhed.

- Jeg er meget glad for mit job. Cimbria er en stor og international virksomhed, og selvom jeg er her i Thisted, så arbejder jeg i hele verden. Det er spændende for mig at være en del af, fortæller hun.

Udsigten fra Empire State Building i New York, hvor Keren Christensen er vokset op. Billedet tog hun i 2003, inden hun flyttede med sin danske mand til Thy. Privatfoto.

Det var kærligheden til en mand, som i sin tid førte hende til Danmark. Han er fra Aarhus og uddannet IT-tekniker. En bred jobsøgning i 2003 førte ham til Thy, hvor NetIP bød indenfor. De forelskede unge tog chancen, for New York efter 11. september var et anderledes New York end det, Keren var vokset op i – ”and the rest is history”, som man siger.

- Det føltes usikkert, og der var en mærkelig stemning i New York i årene efter 9/11, så vi kunne godt se os selv andre steder. Jeg faldt til i Thy. Jeg videreuddannede mig til markedsføringsøkonom. Lærte dansk. Fik gode studiekammerater. Fik job og har faktisk arbejdet på Cimbria i to omgange. Siden fik vi to piger på nu 9 og 10 år, men Covid-19 var en svær periode for mig, fortæller hun.

Keren Christensen og hendes danske mand under et besøg i USA.
Keren Christensen i USA med sin danske mand. Han fik arbejde i Thisted og derfor valgte det dansk-amerikanske par at bosætte sig i Thy for 19 år siden.

Savnede sociale relationer

Under pandemien oplevede Keren at føle sig isoleret. Familien var meget langt væk. Hjemmearbejde og savnet af aktiviteter og møder med venner og bekendte var udfordrende for det sociale menneske, hun er. Hun beskriver pandemien som sin allersværeste periode i de over 15 år, hun på daværende tidspunkt havde været i Danmark og Thy.

- På et tidspunkt, hvor landet begynder at åbne igen, lander der så en invitation til ’Living in Thy’ i min indbakke. Det var et arrangement som kommunen stod bag, hvor de holdt et møde for internationale borgere i Thy, og det gav mig noget at se frem til, husker hun.

Keren mødte op i Plantagehuset, hvor kommunens beskæftigelsesafdeling havde samlet både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og repræsentanter for forenings-, fritids- og kulturlivet og fremmødet var stort.

- Det var en rigtig god oplevelse. Her kom mange forskellige mennesker, og jeg mødte andre, der som jeg selv savnede et fællesskab til vores work-life balance. Dér opstod ideen om et internationalt netværk, og så var det jo bare, at gå i gang, siger hun.

 

Over 170 mennesker deltog, da der sidste år blev afholdt Living in Thy i Plantagehuset. 

Et forum på tværs af kulturer

Nu mødes Thy Internationals flere gange om året. Til aktiviteter og spisning, som medlemmerne tager initiativ til. Målet er at have et forum, hvor man er sammen på tværs af kulturer og sprog og bidrage til, at folk finder deres plads i det danske samfund og i Thy.

- Jeg ved jo selv, at hvis tingene ikke går op med fx job og fritid så kan det være svært at føle, at man passer ind. Derfor er vores mål at være en forening for alle, der har en interesse i at være sammen med andre og det internationale islæt betyder, at vi kan lære noget af hinanden, forklarer hun.

På lang sigt er målet at gøre en forskel for tilflyttere. Og det er uanset om de kommer fra Amager eller Afrika. Derfor glæder Keren sig i dag også over, at mange af medlemmerne i Thy International er pære danske.

- Vi er for alle, der har lyst til at dele viden og bidrage til at man finder sin plads i Thy. For os er det ikke afgørende, om du er international eller ej, men at du har lysten til at hjælpe andre på plads, og jeg håber, at vi på lang sigt kan gøre en forskel for mennesker, der flytter til Thy, siger hun.

Thy Internationals er med, når der den 21. september igen er ”Living in Thy” i Plantagehuset. Tilmeld dig her 

Du finder Thy Internationals på - 

Facebook 

Instagram    

LinkedIn  

Erhverv og Beskæftigelse

Contact
Skolegade 4C
7700 Thisted

Tilmeld dig nyhedsbrev

Felter med (*) skal udfyldes