Byggeriet i Doverodde

Thy til livet

Det store projekt i Doverodde er igang. Fra november 2023 til sommeren 2025 bygger vi om og ud på området ved den gamle Købmandsgård. Følg projektet her på siden.

Vi er i gang med at etablere bygningerne, som skal rumme den længe planlagte filial af Statens Museum for Kunst i Thy og Naturlandsbyen. De to store projekter er blevet mulige med donationer, støtte samt kommunal medfinansiering.

Der er dog i marts 2024 kommet en afgørelse fra Planklagenævnet, som betyder, at byggeriet skal standses midlertidigt. Læs hvorfor her

SMK er Danmarks nationalgalleri og rummer landets største kunstsamling. På SMK Thy vil man fra juni 2025 kunne opleve kunstudstillinger med afsæt i samlingen og i samspil med naturen i den kommende Naturlandsby, som skal etableres på området ved fjorden.

A.P. Møller Fonden har doneret 47,5 mio. kr. til SMK Thy. Til det projekt er der også doneret penge fra Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond og Færchfonden.

Nordea-fonden støtter Naturlandsbyen med 53,4 mio. kr., og samlet set sætter vi nu gang i et byggeprojekt til omkring 130 mio. kr.

Du vil her på siden kunne finde information om de to projekter og byggeriet.

Det er det norsk-danske arkitektfirma Reiulf Ramstad Arkiteker, som står bag både ombygnings- og renoveringsprojektet af Pakhuset og Købmandsgården og opførelsen af Naturlandsbyen.

Læs mere om de to spor, der er i projektet:

SMK Thy             Naturlandsbyen

Doverodde Købmandsgård

Arbejdsgang

Byggeriet går i gang fra uge 44, 2023, hvor der etableres byggeplads på stedet.

Det betyder, at området omkring Pakhuset spærres af. Se pladsoversigten her.

For at minimere generne for naboerne er der under byggeriet fokus på at -

• der er tilstrækkelig afskærmning.
• støjende arbejde udføres på hverdage i dagtimerne – så vidt det er muligt.
• vibrationer vil blive målt og holdt indenfor grænseværdier, som er fastsat af Thisted Kommune.
• byggeaffald håndteres på byggepladsen.
• vejoverkørslerne bliver holdt fri og rengjorte.

Vi kan dog ikke udelukke, at der vil være støjende aktiviteter i forbindelse med nedrivningen og byggeriet på hverdage mellem kl. 7 – 18 og på lørdage mellem kl. 7 – 14.

Det er sandsynligt at entreprenøren arbejder på andre tidspunkter, men kun i det omfang, det ikke er til gene for naboerne.

Man vil ikke kunne komme ind på byggepladsen uden aftale i perioden slut oktober 2023 og frem til indvielsen i juni 2025.

Oplever du gener fra byggeriet eller ønsker at komme i kontakt med bygherre vedr. forhold på byggepladsen, der opleves som farlige eller uhensigtsmæssige så kan du kontakte Thisted Kommunes projektleder, Clive Snapes på tlf. 9917 1717 eller cls@thisted.dk.

Tidsplanen

SMK Thy

Nedbrydningen af Pakhuset går i gang i 9. november og fortsætter frem til midten af december 2023.

Materialerne som mursten og træ skal renses og i videst muligt omfang genbruges i opbygningen af den nye pakhusbygning.

Genopbygningen af det nye museum til SMK går i gang i begyndelsen af januar 2024 og fortsætter frem til slutningen af februar 2025.

I marts 2025 bliver alle de tekniske installationer på stedet testet.

Fra begyndelsen af april 2025 og frem til juni 2025 flytter SMK ind med den første udstilling, og alt bliver prøvet af inden indvielsen den 27. juni 2025.

Læs mere om SMK Thy

Naturlandsbyen

Projektet med at gøre området ved Doverodde Købmandsgård til en aktivitetsdrevet landsby med specialbyggede natur- og friluftsaktiviteter begynder i marts 2024 og fortsætter frem til juni 2025.

Konkret handler Naturlandsbyen om etablering af blandt andet naturværksted, kajakhotel, bålhytter, foreningshus og grejhaller. Det bliver et sted for naturdannelse, hvor områdets mange natur- og friluftsforeninger og natur-, kultur- og friluftsvejledere får adgang til et attraktivt fællesskab i smukke og indbydende rammer.

Projektet omfatter også en renovering af købmandsgårdens hovedbygning, der bl.a. rummer en café og sidefløjen med Doverodde-salen.

Som en del af bevillingen fra Nordea-fonden skal det 47 meter høje tårn – eller Siloen, som den hedder - i gården også renoveres let. Den skal fremover bruges til udstillinger for SMK.

For publikum bliver der derfor ikke noget at komme efter på Den Gamle Købmandsgård i hele 2024, men vi glæder os til at byde alle velkommen tilbage i sommeren 2025.

 Fotos fra nedtagning af Pakhuset

Fotograf Fredrik Clement følger løbende arbejdet med nedtagningen og genopbygningen i Doverodde. 

Kontakt os

Karen Louise Erichsen
Projektleder
Doverodde Købmandsgård
Clive Snapes
Projektleder
Affald og Ejendomme

Overblikket