Team Tvilling løb med til indvielsen af den blå løber: - Det er en genial rute

Publiceret 15-06-2021

Denne weekend blev Den Blå Løber officielt indviet med en afmærket rute af THY Walk n' run.

Team Tvilling Thisted var klar til at få nogle kilometer i benene på den afmærkede rute langs Limfjorden og rundt i Thisted by.

Små hvide flag med de karakteristiske blå bølger fra Cold Hawaii Inland har blafret i vinden langs Limfjordens smukke blå hele denne weekend.

Flagene viste vej på en 8,7 kilometer lang rute af THY Walk n' Run, der markerede den officielle åbning af den nye rekreative rute - Den Blå Løber.

Og den har været livligt besøgt at både gående og løbende thyboer. Søndag var Team Tvilling Thisted blandt andet mødt op for at prøve kræfter med THY Walk n' Runs rute langs Limfjorden og rundt i Thisted by - som for én gang skyld var egnet til barnevogne og kørestole.

- Da vi så, at der ville blive afmærket en rute i Thisted, synes vi, det var helt oplagt, at vi skulle afsted og have en god dag. Jeg synes, det er genialt med sådan en rute, fortæller Christian Berthelsen, der er tovholder og formand for Team Tvilling Thisted.

Team Tvilling handler om at lade personer med fysiske handicap deltage i sportsaktiviteter på lige vilkår med alle andre. På weekendens afmærkede rute blev der både grinet og hujet undervejs, selvom de første tre-fire kilometer på ruten foregik i strid modvind. Og så kom der godt med fart på hjulene ned ad bakke i gågaden.

Holdet gjorde også stop ved Synopal Havn, hvor de var nede for at se de nye faciliteter, der blandt andet gør det muligt for personer med fysiske handicap at komme helt tæt på vandet.

- Det er simpelthen så dejligt, at det er blevet tilgængeligt for os. Det gør en stor forskel, og jeg er sikker på, at det er noget, vi vil komme til at bruge meget, fortæller Christian Berthelsen.

Indbyder til at bruge Limfjorden

Udover Team Tvilling var der masser af andet liv på ruten, der var noget anderledes end tidligere THY Walk n' Run-ruter, fordi den førte alle deltagere rundt i et bymiljø.

Det er Thisted Kommune, der kontaktede THY Walk n' Run for at høre, om de kunne være interesserede i at lave et event, der skulle markere indvielsen af Den Blå Løber. Og det ville de heldigvis gerne. Det fortæller Maria Thingstrup Lauridsen, der er konsulent i Fritidsafdelingen i Thisted Kommune.

- Vi synes, det var en rigtig fin måde at indvie Den Blå Løber på, fordi det indbyder til, at folk kommer ud, ser det og bruger det, på samme måde, som vi håber, de kommer til fremadrettet, siger hun.

Thilde Kielsgaard (tv), der er konsulent i Cold Hawaii Inland-projektet, og Maria Thingstrup Lauridsen, der er konsulent i Fritidsafdelingen i Thisted Kommune.

Den blå løber er den bynære del af Cold Hawaii Inlands rekreative rute, der kommer til at gå helt fra Eshøj til Silstrup Hoved. På Den blå løber fra Dragsbæk til Synopal Havn kan du køre på hjul eller tage barnevogn og baby med, mens du på de yderste dele af ruten mod både Eshøj og Silstrup Hoved skal kridte vandreskoene og gå i mere ujævnt terræn.

Tanken er at gøre det mere attraktivt og tilgængeligt at nyde Limfjorden. Det fortæller Thilde Kielsgaard, der er konsulent på Cold Hawaii Inland-projektet.

- På ruten har du hele tiden fjorden ved din side, og der er flere nedgange, der gør det muligt at komme helt ned og dyppe tæerne i vandet. Det åbner op for brug af Limfjorden på en helt anden måde, end vi har været vant til tidligere. Og så er det bare en rigtig smuk gå-, løbe- eller cykelrute, fortæller hun.

Du kan læse mere om Den Blå Løber og hele Cold Hawaii Inland-projektet her.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00