Nu skal du sortere dit affald

Publiceret 08-11-2022

Fra 1. november er Thisted Kommune gået over til den nye affaldsordning, hvor vi alle sammen skal sortere vores affald i ni forskellige typer.

Selvom leveringsvanskeligheder af de nye, sorte affaldsbeholdere til thyboerne har udfordret overgangen til den nye ordning, så er det fra nu af, at vi for alvor skal i gang med sorteringen af alt affald.

- 95 procent af de nye beholdere er nu leveret, og vi forventer, at vi får kørt de sidste ud i løbet af de kommende to uger. Vi beklager naturligvis den ulejlighed, det har givet, at vi ikke var i stand til at overholde planen, men det skyldes forsyningsproblemer fra leverandøren, forklarer Flemming Christensen, der er sektionsleder for Affald og Ejendomme i Thisted Kommune.

Overgangsordning

Har man endnu ikke fået leveret nye beholdere, så skal man fortsætte med at bruge den gamle indtil de nye kommer. Som en overgangsordning vil den gamle også blive tømt første gang, de nye tømmes.
Så snart man får de nye det imidlertid vigtigt at tage dem i brug for det er vigtigt, at alle sorterer rigtigt derhjemme, da alt affald bedst kan genanvendes, når det ikke er blandet sammen med andre slags affald, understreger Flemming Christensen.

- Vi skal se vores affald som en ressource i fremtiden. Det, vi har i overskud til sidst, hvad enten det er madaffald, emballage eller noget helt tredje, er en ressource, der kan genanvendes. Derfor skal vi sortere. Det er bare bedre for både miljø og mennesker, siger Flemming Christensen.

 

Gode råd til organiseringen

Og sorteringen indendørs behøver ikke at være hverken besværlig eller blive et problem. Faktisk behøver man ikke nogen forkromede løsninger for at lykkes med det. En kasse eller en pose på en knage kan sagtens fungere, lyder opfordringen.

Team Affald i Thisted Kommune har følgende gode råd til at sikre, at dit affaldssystem fungerer for dig. Det skal:
Være nemt at bruge.

  • Være let tilgængeligt.
  • Være placeret rigtigt i forhold til, hvor du står med affaldet.
  • Rumme en beholder til hver affaldstype.
  • Have den rigtige størrelse.
  • Være let at tømme over i beholderne udenfor.

- For at alle i husstanden husker, hvor affaldet skal sorteres hen, har vi lavet et sæt klistermærker med piktogrammer. Dem kan du sætte på de indendørs beholdere til de forskellige former for affald. Klistermærkerne får alle leveret i den røde miljøkasse, som også er med, når du modtager dine nye beholdere, siger Flemming Christensen.

Få tømt uanset mængde

Og så opfordrer affaldschefen til, at du sætter din beholder ud til tømning, selvom den ikke er fyldt helt op med affald:

- Jo friskere affaldet er, jo bedre kan det genbruges. Det gør ikke noget, at beholderen ikke er fuld, når den tømmes, siger han.

Du kan finde mere inspiration og mere information om, hvordan du affaldssorterer på www.affaldthy.dk

https://player.skyfish.com/?v=https://video.skyfish.com/ff9be08b-a679-4d61-8458-17a20fd32149/AppleHLS1/stream-3412-56517016.m3u8&media=56517016

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00