Stor interesse for nyt integrationsråd

Publiceret 14-06-2022

Otte nye medlemmer er trådt ind i arbejdet i integrationsrådet i Thy.

Ovenpå en velbesøgt valgcafe har Thy nu fået et nyt integrationsråd, der er valgt for den kommende 3-årige periode 2022-2025. Otte nye er kommet til, mens to er genvalgt fra seneste periode.

Én af de nyvalgte er 32-årige Tina Bah, der stammer fra Bosnien.
Hun kom til Danmark i 2007 og har læst og uddannet sig indenfor sprog og tværkulturelle studier her i landet. Gennem hele sit voksenliv har hun på forskellige måder arbejdet med integration som både eksempelvis projektleder og volontør. Efter hun for omkring et år siden vendte tilbage til Thy, har hun fået lyst til at engagere sig i arbejdet med integration i kommunen:

- Det er meget spændende, og qua min egen baggrund, hvor jeg som 17-årig kom til Danmark sammen med min mor, så har jeg en forståelse for, hvad det vil sige både at skulle og blive integreret. Jeg kan både bruge min personlige erfaring og min faglige viden i rådet, og jeg glæder mig meget, siger Tina Bah.

Kampvalg om formandspost

Tina Bah er også valgt som ny formand for integrationsrådet. En post, der var kampvalg om. Nu ser hun frem til at være med til at præge udviklingen i Thy

- Vi har mange ideer og jeg er spændt på, at vi nu skal i gang med opgaverne, og få ting til at ske. Vi har gode muligheder for at lave aktiviteter og arrangementer, der skal have det mål, at få folk til at føle sig velkommen – uanset, hvor de kommer fra, siger den nyvalgte integrationsrådsformand.

Mange nationaliteter er med

I Thisted Kommune glæder Karen Vraa Jensen, der er Chef for Psykiatri og Handicap – og også medlem af rådet – sig over den store mangfoldighed, som præger det nye integrationsråd.

- At mange mødte op til vores valgcafe arrangement betød også, og vi fik nogle super gode drøftelser af, hvad integrationsrådet er og kan. At så mange, nye gerne vil være med betyder, at vi har fået et nyt og stærkt integrationsråd med mange nationaliteter repræsenteret. Det ser jeg som en klar styrke for Thy, siger Karen Vraa Jensen.

Rådet består af ti frivillige medlemmer med udenlandsk baggrund, en kommunalpolitiker, chefen for Handicap og Psykiatri og to udvalgte medarbejdere fra kommunen. I alt 14 personer. De er Tina Bah, Abdullatif Khourshid, Khaled Ahmadi, Nedal Alyoussef Alkrad, Nejbir Gerges, Elena Jonasen, Brivan Khaled, Alone Knyr, Nathaliia Gudymenko, Zenawi Ghebremichael, Hanna Bjerregaard, Belal Adwan, Peter Sørensen (Konservative) og Karen Vraa Jensen. 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00