Information om sikkerhedsbrud hos Gyldendal A/S

Publiceret 15-06-2022

Thisted Kommune anser risikoen for, at oplysningerne kan blive misbrugt, som værende minimal.

Thisted Kommunes folkeskoler bruger produkter fra forlaget Gyldendal A/S i undervisningen. I den forbindelse har Gyldendal A/S – på lige fod med andre leverandører i folkeskolen – brug for elevernes og lærernes unilogin-brugernavn, skole og klassetilknytning.

Disse oplysninger har Gyldendal A/S ikke sikret tilstrækkelig, og derfor har kyndige aktører fået adgang til dem. Thisted Kommune har indgået en databehandleraftale med forlaget Gyldendal A/S og har løbende modtaget en uvildig revisionserklæring om overholdelse af aftalen.

Hændelsen kom bag på både kommunen og forlaget.

Thisted Kommune har selvfølgelig undersøgt hændelsens konsekvenser og har i denne forbindelse fået oplyst, at personer med beskyttet adresse ikke er omfattet af lækket. Unilogin identificerer ikke direkte indehaveren, og Gyldendal A/S regner ikke med, at ondsindede aktører har været aktive. Derfor anser kommunen risikoen for, at oplysningerne er blevet eller kan blive misbrugt, som værende minimal.

Gyldendal har selv informeret om bruddet på deres hjemmeside: https://gyldendal-uddannelse.dk/information-om-sikkerhedsbrist

Eventuelle spørgsmål kan rettes til databeskyttelse@thisted.dk

Kontaktinfo

Undervisning
Asylgade 30
7700 Thisted

Åbningstider

Mandag - onsdag 
10.00 - 14.00

Torsdag
10.00 - 16.30

Fredag
10.00 - 13.00

Telefontider

Mandag - onsdag
08.00 - 15.00

Torsdag
08.00 - 17.00

Fredag
08.00 - 13.00