Nu kan du lade bilen langs kysten i Thy

Publiceret 08-07-2022

Den 1. april blev det muligt for kommuner at støtte opstillingen af lade-standere til el-biler. Nu er de første taget i brug i Thy.

I Vorupør er der netop åbnet for strømmen til nye ladestandere på P-pladsen ved kirken.

Turisterne efterspørger i stigende omfang ladestandere til deres el-biler, når sommerferien går til Vestjylland, og nu er mulighederne for at lade bilen blevet større, når gæster besøger Vorupør og Agger.

Thisted Kommune har netop sat fire lade-standere op i Vorupør, som er taget i brug, og fra mandag den 11. juli er der også fire lade-standere klar til gæsterne i Agger.
Det er et tiltag som glæder turisme-direktøren for Destination Nordvestkysten:

- Det er glædeligt at se, at Thisted Kommune har rykket hurtigt, efter at det lovmæssigt blev muligt at træde ind på opladescenen. Med over 1 mio. overnatninger i Thy i 2021 og forventet flere i år, og et stadigt stigende antal elbiler blandt vores danske, tyske og norske gæster, så stiger behovet, så det er nødvendigt, at vi i fællesskab kommer ud over stepperne på det felt, siger Peter Krusborg.

Flere på vej til efteråret

Ud over standere i Agger og Vorupør, så er Thisted Kommune også på vej med et udbud, som skal resultere i lynladere i Agger, Vorupør og Klitmøller, samt hurtigladere Thisted.
Derudover har ejeren af tanken Kvix på havnen i Thisted - som den første herhjemme - nedlagt en fossil tankstation for senere på året at genopstå som en 100 procents el-station.
Alle er tiltag, der skal gøre el-infrastrukturen bedre for både borgere og turister.

- Siden det første april blev muligt, at vi som kommune kan støtte opstillingen af el-ladepladser, så har vi været i fuld gang med at forberede arbejdet med at udbygge mulighederne. Udbuddet kommer lige efter sommerferien, og selvom markedet i øjeblikket lider under en række udfordringer med leveringerne på grund af situationen i verden, så håber vi på, at de nye standere kan blive sat op i løbet af efteråret 2022, siger Eigil Haurum, der er drifts- og anlægschef i Thisted Kommune.

Fakta

Der skelnes mellem tre forskellige typer af el-ladere:
Normalladere, som typisk er dem ejere af elbiler har installeret derhjemme. Ladetid: 4-6 timer.
Det er den type ladestandere, der nu er stillet op i Vorupør og Agger.
Hurtigladere, som typisk er dem der findes på P-pladsen i forbindelse med detail-handel. Ladetid: 40-60 min.
Lynladere, som typisk findes på lade-stationer i forbindelse med langfart. Ladetid: 10-20 min.
I Vorupør findes de nye standere på P-pladsen ved kirken.
I Agger findes de nye standere på P-pladsen lige før Agger Feriecenter.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00