Sølvplacering til Thy som Årets Ungdomskommune 2022

Publiceret 31-01-2022

Den målrettede indsats mod de yngste vælgere under kommunalvalget har sikret Thisted Kommune en plads som den næstbedste kommune i Danmark at være ung i.

"Unge i Boxen" var et projekt, som KulturRummet i Thisted Kommune stod bag. Fra begyndelsen af 2021 og frem til kommunalvalget i november tog projektet rundt i Thy og fik de unge med i samtalen om fremtidens fællesskaber i Thy.

En unge-handleplan og projektet ”Unge i BoXen”, som under kommunalvalget havde fokus på førstegangsvælgerne, er blandt begrundelserne for, at Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) netop har kåret Thisted Kommune, som den næstbedste kommune i Danmark at være ung i.

- Thisted Kommune udmærkede sig ved at have en gennemført kommunalvalgskampagne, hvor unge var i fokus, og hvor man mødte unge, hvor de var. Vi ved, at det første valg-kryds kan være afgørende for, at man også får sat det næste kryds. Derfor er den indsats med til at øge unges valgdeltagelse, siger Christine Ravn Lund, der er forkvinde for DUF, og en del af årets dommerpanel.

DUF præmierer inddragelse

Blandt i alt 14 indstillede kommuner endte Thisted i december i et slutfelt på fem udvalgte. Det er blandt de fem at nummer 1, 2 og 3 nu er fundet og ifølge DUF var der tale om et stærkt felt, som netop arbejder med et unge-fokus og ser muligheden i at inddrage unges input og betragtninger i kommunens beslutningsprocesser.

- Det er fedt at se, at flere og flere kommuner tager unge-inddragelsen alvorligt, og ikke kun lytter på de inputs, som unge kommer med, men også handler på dem. Målet er, at endnu flere kommuner fremover skal have fokus på reel unge-inddragelse, siger Christine Ravn Lund.

Glad for sølv

For nogen er det at få sølv, det samme som at tabe guldet. Sådan har direktør i Thisted Kommune Lars Sloth det ikke i forhold til 2. pladsen i kapløbet om at blive Årets Ungdomskommune:

- Man kan også vende det til, at det betyder, vi er tæt på at være den bedste, så det motiverer da til at fortsætte vores indsats med de initiativer, der løbende involverer unge og skaber tilbud og fællesskaber for netop den målgruppe. Dialogen med vores unge er vigtig for os. Det er jo blandt andet gennem den, at vi kan skabe de gode og frie rammer til at sætte gang i selvstyrende initiativer, siger Lars Sloth.

Horsens blev nummer 1

Det blev Horsens Kommune som løb med førstepladsen i årets kåring, mens Thys nabokommune mod nord, Jammerbugt Kommune, udmærker sig med en 3. plads.

Du kan læse mere om initiativerne i Horsens og Jammerbugt på DUFs hjemmeside.

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF.
Den uddeles som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.
I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Årets dommerpanel består af:

Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd.
Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, sidste års vinderkommune.
Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning.
Mille Borgen Mikkelsen, formand for Danske Skoleelever.

 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00