Ombygget Thyhallen er klar til brugerne

Publiceret 21-01-2022

I næste uge bliver de nye faciliteter i Thyhallen taget i brug. De indeholder blandt andet et nyt og moderne springcenter med trampoliner og springgrav. Redskaber som springerne glæder sig meget til at tage i brug i den daglige træning.

Ombygningen af Thyhallen har givet 13.000 nye kvadratmeter at boltre sig på. En del af dem er det nye spring- og motorikcenter.

Lucas Birch Andersen står fokuseret i den ene ende af hallen. Foran ham strækker sig et spritnyt, blåt hal-gulv, og for enden af hans tilløbsbane står trampolinen og redskaberne, han skal springe op og sætte af på, inden landingen på den store måtte:

- Spring er en måde at bruge hele kroppen på, og når jeg springer, så tænker jeg kun på det, jeg laver lige her og lige nu. Det er mega fedt.

Slut med at træne forskellige steder

Lucas Birch Andersen er 17 år. Han har dyrket springgymnastik stort set hele sit liv. De seneste fem år på et konkurrencehold sammen med andre dygtige og springglade børn og unge i Thisted Gymnastik og Idrætskultur. De har været vant til at træne på efterskolerne i Skyum og Hundborg, men fra næste uge, foregår træningen i det nye springcenter i Thyhallen.

- Vi har kørt meget rundt for at træne i springfaciliteter. Nu kommer vi til at høre til et sted. Her er nye, moderne redskaber, og det giver rigtigt gode muligheder for at træne alt fra afsæt til landinger og blive dygtigere, fortæller den unge springgymnast, som har fået lov at prøve hallen af forud for den officielle indvielse.

 

17-årige Lucas Birch Andersen dyrker springgymnastik på konkurrenceniveau. Samtidig er han træner for et hold yngre drenge i Thisted Gymnastik og Idrætskultur.

Koncentreret tager han tilløb. Det ser legende let ud, da han elegant sætter af på springredskabet og flyver i en høj bue op mod loftet. Lucas Birch Andersen træner spring to gange i ugen. Derudover er han selv træner for nogle yngre drenge, og han er slet ikke i tvivl om, at de nye faciliteter vil give også kommende springere et løft:

- De nye redskaber og superfede faciliteter vi får her i Thyhallen giver jo ikke bare mig muligheden for at blive endnu dygtigere. Det betyder også at de drenge, som jeg træner, kan blive super dygtige springere, og måske vil det give flere lyst til at prøve sporten, siger han.

Klar til konkurrence

Hans egen drivkraft er lysten til at blive dygtigere. Han kommer ikke i gymnastikforeningen for at få nye venner, men fortæller, at ved at gå til spring, så har han fået nye kammerater, og han er utrolig glad for det fællesskab, han har med de andre på holdet.

- Hver gang jeg tager til træning, så vil jeg gerne lære og øve et nyt spring og blive bedre til min sport og vi øver os sammen og det giver et fællesskab, når man deler en interesse med andre, forklarer han.

Efter det høje svæv gennem luften, hvor han har været rundt i en sammenkrummet saltomortale gælder det landingen. Han folder kroppen ud og går efter at lande på benene på måtten bag trampolinen. I det han igen rammer jorden, får han overbalance og ruller rundt på det bløde underlag, inden han rejser sig med et grin til instruktøren.

Lige nu er der fokus på en kommende konkurrence i februar, hvor holdet skal til Spring Cup Nord i Randers. Corona har betydet, at det efterhånden er længe siden de har været afsted til konkurrence, så den unge springer både glæder sig og er spændt.


- Det er jo konkurrencerne vi træner hen imod, så det bliver dejligt at komme ud, og vise det vi kan frem, siger han.

13.000 nye m2 at boltre sig på

Det er ikke kun spring- og motorikcentret, som nu er klar til at blive taget i brug i Thyhallen. Også en ny multihal og en opgradering og modernisering af Centerhallen med blandt andet en mobil tribune med plads til 420 tilskuere bliver nu taget i brug. I alt 13.000 nye m2 til aktiviteter for brugerne.

Byggeriet er 1. etape af kommunens investering i ”Center for Sundhed – Thyhallen”, som går ud på at skabe sunde fællesskaber til gavn for alle borgere og gøre hallen til et visionært bud på, hvordan man får de kommunale sundhedstilbud inden for dørene i idrætshallen og lader dem arbejde sammen med idrættens fællesskaber.

- Kommunen har arbejdet sammen med omkring 50 forskellige brugergrupper under tilblivelsen af Center for Sundhed. Ved at samle idrætslivet, foreningsfællesskaber og de kommunale sundhedstilbud under samme tag får vi et sted, der ikke bare fremmer fysisk aktivitet, men også socialt samvær. Målet er gennem sundhed, bevægelse og fællesskab at invitere alle ind og skabe livskvaliteter, siger Torben Overgaard formand for Sundheds-, Kultur- og Fritidsudvalget i Thisted Kommune om visionen bag det store projekt.

Sundhedstilbud flytter ind

Anden etape af byggeriet går i gang i løbet af kort tid og består af en tilbygning med det nye sundhedshus i tilknytning til Thyhallen. Her skal 27 kommunale sundhedstilbud holde til. Derudover omfatter kommende etape også en ombygning af den eksisterende foyer og dele af kælderen, så der skabes nye funktioner og en fuldstændig sammensmeltning af idrætscenter og sundhedshus.

Tredje etape indeholder en opgradering af udeområderne med løbe- og gangsti rundt om hele komplekset, flere aktivitetsspots og andet, så disse fuldt ud understøtter multifunktionaliteten i de indendørs faciliteter.
 
Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Thyhallen på https://thyhallen.dk/

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00