Jenny vandrer med Fodslaw i Thys natur: - Det giver mig en masse energi

Publiceret 21-01-2022

Lokalforeningen Fodslaw i Sydthy har arrangeret vandreture i mere end 40 år. Det giver et unikt samvær og overskud, når man mødes for at vandre sammen, fortæller formand Jenny Kobberø.

Jenny Kobberø har været formand for lokalforeningen Fodslaw i Sydthy i cirka 10 år.

Solen kigger frem mellem træerne. Der er helt stille i skoven. Det eneste, der kan høres, er fuglene, der kvidrer, og fodtrin mod den fugtige skovbund.

Jenny Kobberø er søgt ud i Thys natur for at gå en tur. På fødderne har hun vandresko, som har gået markant flere kilometer, end de fleste andres.

- Jeg har vel vandret i 30 år efterhånden. Det er blevet til en del vandreture gennem årene. Jeg har både gået hærvejsmarchen og Bornholm rundt flere gange, fortæller Jenny Kobberø.

Hendes interesse for at vandre startede i Thy for mere end 30 år siden. Der blev arrangeret en såkaldt UNICEF-march ud fra Lodbjerg Fyr. Den tur endte Jenny med at tage med på sammen med en nabo.

- Det trivedes vi rigtig godt med, og jeg begyndte at gå mange ture, og så endte jeg med at melde mig ind i Fodslaw, fortæller Jenny Kobberø.


I Fodslaw har Jenny Kobberø fundet et helt særligt fællesskab, hvor nogle træner benhårdt til den næste lange vandretur, mens andre nyder kortere motionsture med en masse snak og hygge undervejs.

- Vejen føles ikke så lang, når man følges med nogen. Jeg har gået Bornholm Rundt seks eller syv gange. Det er 125 kilometer på tre dage. Den sidste dag går man 50 kilometer. Den er lang. Men når man så lige finder nogen at følges med og snakke med, så forsvinder vejen bare, fortæller hun.

Alle kan være med på Fodslaws træningsture - uanset om man træner til lange vandreture eller blot vil have lidt motion.

Alle kan være med

Fodslaw er en vandreforening med lokalafdelinger flere steder i landet – herunder også i Sydthy.

Foreningens formål er at fremme interessen for motion under venskabelige former. Det gør de både ved at arrangere traveture i den danske natur og rejser til vandringer i både ind- og udland.


Jenny Kobberø er selv formand for lokalforeningen Fodslaw i Sydthy, og hun er overbevist om, at vandringen kan noget helt særligt.

- Når jeg vandrer, giver det mig energi. Man får en masse endorfiner i kroppen. Det giver mig overskud langt ind i næste uges program, fortæller hun.

Derudover er det sociale fællesskab en stor del af Fodslaws styrke.

- Der er mange af vores medlemmer, der kun går vores kortere træningsture. Der handler det meget om hygge, samvær og snak. Folk taler med hinanden, og vi har kaffe med, fortæller Jenny Kobberø.

Naturen sætter scenen

Sammen nyder de Thys natur og de mange perler, der blandt andet gemmer sig i nationalparken.

Det sociale er en vigtig del af Fodslaws fællesskab.

 Vi bor jo et sted med en masse flot natur. Det benytter vi os meget af, og der er plads til alle. Man kan nemt komme til at sige, at jeg “kun” gik 10 kilometer, hvis man kunne have gået 15. Men det er en dum måde at udtrykke det på, for det er godt - uanset hvor langt man går, og hvor hurtigt man går.

Hvis andre har lyst til at prøve kræfter med vandringen, fortæller Jenny Kobberø, at man er meget velkommen til at melde sig ind i foreningen eller tage med ud på en prøvetur eller to.

Vil du bevæge dig ud på egen hånd, har Jenny Kobberø selv en yndlingstur, der kan anbefales.

- Den starter ved de Sorte Huse i Agger, hvorfra vi begynder at gå rundt om Flade Sø. Cirka to femtedele inde, tager vi en afstikker ad en sti, der går mod Lodbjerg Fyr. Derfra går man langs Klitvejen tilbage over dæmningen til Agger. Det er en dejlig tur på cirka 13 kilometer.

Du kan læse mere om Fodslaw på http://www.fodslaw.dk/forside.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00