Ny formand klar til Hanstholm Havn

Publiceret 27-04-2022

Tidligere, mangeårige branchedirektør i Dansk Industri, Michael Svane, er klar til at bane den fremtidige vej for Hanstholm Havn.

Michael Svane
Michael Svane, som bliver ny formand for Hanstholm Havn er tidligere top-direktør i Dansk Industri.

Det bliver en transportpolitisk lobbysværvægter, som bliver ny formand for Hanstholm Havn. Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune godkendte i aftes Michael Svane som manden, der skal lede havnen ind i den næste og vigtige epoke med udviklingen af nye erhvervseventyr.

- Vi er helt utrolig glade for, at Michael Svane er parat til at stå i spidsen for Hanstholm Havn. Han kommer med en meget bred erfaring inden for transport, logistik og havnedrift, og han har et meget stort netværk fra sine mange år i transportbranchen. Begge dele er jeg overbevist om vil gavne udviklingen i Hanstholm, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen om udpegningen af den nye formand.

Ovenpå et turbulent forløb, hvor tidligere politiker Kristian Jensen meddelte sin afgang få måneder efter udnævnelsen, så ser borgmester Niels Jørgen Pedersen frem til hurtigt at få Michael Svane ind for bordenden ved beslutningerne omkring udviklingen af Hanstholm Havn.

- Ovenpå udvidelsen af havnen, som netop er gennemført, er der store ambitioner om at udvikle nye erhvervsmuligheder i Hanstholm. Den daglige drift som fiskerihavn skal fortsat sikres, men potentialet er der til at blive den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Vi tror på, at Michael Svane er manden, som nu kan skabe den vækst og udvikle de arbejdspladser, der er skabt grobund for, siger Niels Jørgen Pedersen.

Har altid arbejdet med transport

Michael Svane har mere end 25 år i transportens tjeneste stående på sit CV.
Den 64-årige Svane er oprindeligt uddannet jurist. Efter forskellige job i Justitsministeriet, Industrirådet og Dansk Arbejdsgiverforening endte han i 1995 i det daværende Danske Vognmænd, som første erhvervspolitisk chef og siden direktør. Han var en af arkitekterne bag skabelsen af DTL i 1999, da Danske Vognmænd, Vognmandsfagets Arbejdsgivere og Foreningen af Danske Eksportvognmænd fusionerede.

I 2005 kom han til Dansk Industri som branchedirektør for DI Transport, hvor han de seneste 16 år var transportsektorens talerør - og det gjaldt både transporten til lands, til vands og i luften.

- Jeg har altid været optaget af, at vi har en mobilitet, som afspejler både erhvervslivets og samfundets behov. I Hanstholm står vi med en unik mulighed for at skabe vilkår og rammer for den grønne omstilling, hvor havnens medarbejdere, kunder og virksomheder alle er centrale for udviklingen på området, siger Michael Svane.

Hanstholm som rollemodel

Han trådte tilbage som DI-direktør i december sidste år. I dag sidder han også i bestyrelsen for Aarhus Havn og Rønne Havn på Bornholm. Nu glæder han sig til at smøge ærmerne op og gå ombord i den spændende opgave, der ligger og venter i Hanstholm.

- Min vision er, at om fire-fem år så er Hanstholm ikke alene fortsat en markant fiskerihavn. Den er også en servicevirksomhed og et kraftcenter for den grønne omstilling, og det brændstof som skibene skal sejle på i fremtiden. Jeg ser, at havnen på den front kan blive rollemodel for andre havne. Det er en uhyre vigtig opgave, der kan skabe massiv udvikling i hele området. Det arbejde glæder jeg mig nærmest med barnlig begejstring til at komme i gang med, siger Svane.

Michael Svane stammer fra Lolland. Han bor i dag i Kokkedal med sin kone, Karen. Parret har tre voksne børn og tre børnebørn. Han  er en af fire erhvervsrepræsentanter udpeget til Hanstholm Havns bestyrelse af Thisted Kommune. Han tiltræder officielt posten som formand den 1. Maj 2022.

Fakta om Hanstholm Havn

Hanstholm Havn er en af Danmark største fiskerihavne.
Havnen blev indviet i 1967.
Den huser Danmarks største fiskeauktion, der årligt omsætter mere end 40.000 ton spisefisk.
Derudover er Hanstholm Havn netop blevet udvidet for 650 mio. kroner.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00