Nyhed

IT-eventyr i yderste klitrække

Publiceret 08-04-2022

Med højt til himlen og til lyden af det brusende Vesterhav har iværksætter-par i Thy skabt en IT-succes. Samtidig er de i gang med at lave gode rammer for andre med lignende drømme om et friere arbejdsliv.

Helene Toft Thomsen og Jonas Mørup Christensen i kontorfællesskabet V32 i Klitmøller.

Børnetegningerne hænger ved de enkelte kontorpladser og vidner om, at en mor eller far normalt sidder og arbejder lige her, men denne onsdag er der kun besat ved et par af de syv arbejdsstationer i det åbne kontorfællesskab V32 på Vestermøllevej i Klitmøller:

- Det er meget forskelligt, hvor mange vi er, for folk kan jo komme og gå som det passer ind i deres arbejdsliv, men vi synes, det er vigtigt, at skabe nogle gode rammer for andre iværksættere, for det betyder måske, at de også kan lykkes med deres ide og deres virksomhed.

Sådan siger Helene Toft Thomsen. Hun og kæresten Jonas Mørup Christensen har overtaget bygningen, som er byens gamle missionshus. Her har været kontorfællesskab i en årrække. Nu er missionen, at det fortsat skal være et sted, hvor iværksættere kan arbejde, samarbejde og hente inspiration.



Turen til kontoret i Klitmøller går tit langs havet. Parret nyder, at de er tæt på naturen, også selv om de ikke får surfet så meget som måske først planlagt.

Flytning gav nye muligheder

Helene Toft Thomsen og Jonas Mørup Christensen er nemlig præcis selv de iværksættere, der flyttede til Klitmøller for fem år siden, fordi der netop var et kontorfællesskab. De fik fornemmelsen af, at her kunne de få familien til at vokse og være tæt på naturen, samtidig med, at de kunne udleve deres drømme som selvstændige.

- Vi boede i Aarhus. Havde begge uddannet os på universitetet, og det der lå først for var at kigge efter et hus der. Men samtidig havde vi drømmen om at starte for os selv, og økonomisk frihed til det kombineret med et ønske om at være tæt på smuk natur, var svær at finde omkring Aarhus. Den mulighed i Thy kom til gengæld til at stå klart for os på en ferie heroppe, fortælle Jonas Mørup Christensen.

Derfor flyttede de et halvt år senere. Men en lille datter som skulle i børnehave, endnu en på vej og iværksætterdrømme, som blev søsat.

- Jeg havde en ide, som jeg gik i i gang med, og som jeg også arbejdede på længe, men som aldrig kom ud over rampen, men sådan var det. Og jeg fandt ud af, at jeg skal udvikle noget sammen med andre i stedet for at arbejde for mig selv, fortæller Helene og fortsætter:
- Samtidig arbejdede Jonas som selvstændig programmør fra Klitmøller med kunder over hele Danmark, og vi trivedes med at være her, og økonomien løb rundt.



"Vi synes, det er vigtigt at fortælle andre, at du kan sidde her ved dit skrivebord i Klitmøller og både udvikle og drive en it-virksomhed", siger Jonas Mørup Christensen, der fra skrivebordet i Klitmøller har skabt en IT-succes.

For to-et-halvt år siden dukkede så en ny ide op. Jonas fandt sammen med kompagnon Michael Meldgaard Mærkedahl på at udvikle et softwareværktøj, som kunne revolutionere ejendomsadministrationen. Mærkedahl arbejdede i et boligselskab med et dårligt fungerende it-system og vidste, hvad der var brug for. Jonas kunne udtænke løsninger og programmere.

Efter cirka et års ideudvikling stiftede de for godt halvandet år siden it-virksomheden BoligManager.
Deres site på nettet blev lanceret sidste sommer og i januar i år solgte de 51 procent af iværksætterprojektet til BoligPortal, og blev medejere og ansatte, som fortsat skal udvikle virksomheden.

- Det har da været en vild rejse. Vi gik ind i det, fordi vi ville vække glæden igen ved ejendomsadministration og lave nogle brugervenlige og gode løsninger. At andre så hurtigt har kunnet se værdien i det, er jo det, man håber på, og det er rigtig godt og spændende, og har nu givet adgang til nogle andre ressourcer og mere ekspertise, så virksomheden kan vokse endnu mere, siger Jonas Mørup Christensen.



Helene Toft Thomsen er kommet med i BoligManager. Hun står for design og marketing og styrer også kontorudlejningen i kontorfællesskabet V32, som parret står bag.

Helene Toft Thomsen er også kommet med i BoligManager, hvor hun står for al marketing. Med et er parret gået fra at være selvstændige iværksættere, til at være lønmodtagere, men det tænker de egentlig ikke så meget over.

- Vi arbejder jo fortsat med vores projekt, og den virksomhed, vi selv har startet. Samtidig bruger vi kræfter på at skabe de her kontorrammer i V32 for andre iværksættere, så på den måde handler det fortsat om udvikling, og så går vi egentlig ikke så højt op i, om vi er det ene eller det andet lige nu, siger Jonas Mørup Christensen.

BoligPortal som har købt BoligManager har hovedkontor i Aarhus, og mens de tidligere udviklede og drev alt fra Klitmøller, så byder arbejdslivet lige nu på nogle dage i Smilets by, hver uge for dem begge. Men det giver også nye muligheder:

- Vi kan stadig bo her og udvikle herfra. Vi ser det som en styrke, at vi nu har en virksomhed, der kan tilbyde ansatte noget helt særligt. Vi kan både tilbyde et stort miljø i Aarhus, men vi kan også tilbyde plads her i vores hyggelige kontorfællesskab med tre minutters gang til havet og surf, siger Helene Toft Thomsen.

Selv får de ikke surfet så meget, som drømmen var dengang, de flyttede til Klitmøller i 2017. Familien er vokset til nu at tælle tre døtre på otte, fem og to-et-halvt år, men hvad de ikke har nået ude på bølgerne, har givet luft under iværksætterambitionerne - til stor tilfredshed for dem begge.

- Jeg fandt roen her, og den har været afgørende for, at vi kunne skabe den her virksomhed. Jeg føler mig privilegeret i forhold til, at jeg kan arbejde med det jeg allerhelst vil og samtidig bo midt i naturen, tæt på havet, siger Jonas Mørup Christensen.

- Ja, tilværelsen her i landsbyen giver tryghed, og den er nødvendig for os, for at kunne fordybe os i udviklingen. Det her er faktisk, hvad jeg har drømt om, men ikke helt turde sige højt, for kunne det lade sig gøre? Det tør jeg godt sige nu, at det kan, siger Helene.

Fakta:

Hvad er V32?

Et kontorfællesskab på Vestermøllevej i Klitmøller.
Helene Toft Thomsen og Jonas Mørup Christensen overtog ejendommen i efteråret 2020.
Der er i alt 10 pladser: Tre i egne kontorer, syv pladser i åbent kontorrum, plus nogle flekspladser ved et langbord.

Hvad er boligmanager?

BoligManager er et digitalt administrationsværktøj udviklet af Jonas Mørup Christensen og Michael Meldgaard Mærkedahl.
Det er udviklet til at løse opgaver i forbindelse med ejendomsadministration.
I systemet kan udlejere digitalt håndtere fx lejekontrakter, deposita, opkrævninger, forbrugsregnskaber, lejerkommunikation, moms og bogføring.
Selskabet blev stiftet i september 2020.
51% af virksomheden blev i januar 2022 solgt til BoligPortal.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00