Thy vil gå forrest med løsninger: Hvordan når vi de nationale klimamål?

Publiceret 08-09-2021

Klimaalliancen Thy er klar til at offentliggøre en række anbefalinger til, hvilke håndtag der skal skrues på, hvis Thy skal vise vejen og reducere CO2-udslippet med 70 procent inden 2030.

Klimasprinten mod 2030 er i fuld gang. I Danmark skal vi reducere CO2- udledningen med 70 procent inden 2030. Det kræver handling og samarbejde i landets kommuner og lokalsamfund. I Thy tager vi den opgave på os, og vi vil gå forrest.

Derfor er et bredt felt af sektorer og aktører gået sammen i Klimaalliancen Thy for at finde løsningerne til en grønnere fremtid.

De løsninger er Klimaalliancen Thy nu klar til at offentliggøre.

Det fortæller Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted Kommune, som er medlem af Klimaalliancen Thy.

- Det bliver hurtigt meget abstrakt, når man taler om en CO2-reduktion på 70 procent. Derfor har vi i Klimaalliancen Thy formuleret en række resultater og anbefalinger, der synliggør, hvilke forandringer det nationale klimamål egentlig kræver af os, siger hun.

De anbefalinger bliver offentliggjort den 14. september fra kl. 14.30-18.00 i Teutonersalen, Ringvej 32, 7700 Thisted.

Innovative løsninger

Her kan alle interesserede møde op og blive klogere på, hvordan fremtidens grønnere Thy kan se ud – og ikke mindst hvordan vi når derhen.

Det fortæller Lars Peter Christiansen, der er formand for Klimaalliancen Thy:

- Vi kan ikke blive ved med at gøre, som vi gjorde i går, når vi skal løse fremtidens klimaudfordringer. Vi er nødt til at finde innovative måder at arbejde sammen om udfordringen på. I Klimaalliancen Thy har vi identificeret en vej til 70 procents reduktion af CO2, samtidig med at nye grønne arbejdspladser kan skabes, og eksisterende fremtidssikres. Det, synes vi, er værd at arbejde for.

Til arrangementet vil du blandt andet kunne opleve Lars Peter Christiansen, formand Klimaalliancen Thy, Lene Espersen fra Green Hub Denmark, Anna Fenger Schefte, Journalist og forfatter, Anne Højer Simonsen fra Dansk Industri, Henrik Lund fra Aalborg Universitet, Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune og Nina Bendixen, vejrvært og klimajournalist.

Tilmelding til arrangementet skal ske inden d. 13. september 2021 og foregår via www.klimaalliancenthy.dk.

Der er et begrænsede antal pladser på dagen og tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Partnerne i Klimaalliancen Thy:

  • Fjordland
  • Thy-Mors Energi
  • Thisted Vand
  • Thisted Varmeforsyning
  • Dansk Industri Thy/Mors
  • Port of Hanstholm
  • Thisted Kommune

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00