Kulturpris til velklingende pigekor

Publiceret 02-09-2021

Der var skønsang i luften og pyntet flot op til fest i kultursalen på Musikskolen, da Thisted Kommune for nyligt festede for alle de kulturelle ildsjæles store arbejde i Thy og uddelte Kulturprisen for 10. gang.

Kulturprisen uddeles i Thisted Kommune i samarbejde med Kulturelt Samråd. Den er uddelt hvert år siden 2012 og går til en forening, institution eller en aktør, som har ydet en fremragende indsats på det kulturelle område.

Prisen går i år til Nordvestjysk Pigekor.
Koret får den blandt andet for flot at repræsentere Thisted Kommune i både ind- og udland, og også ”fordi de ikke sådan lige lader sig blæse omkuld – så restriktioner skulle ikke hindre dem i at levere smukke oplevelser udendørs på blandt andet plejehjem rundt i kommunen”, som der også stod i indstillingen til prisen.

Om at være prismodtager siger formand for Nordvestjysk Pigekor, Lise Vistisen:

- Jeg er enormt stolt over, at vi modtager prisen. Jeg er glad for, at nogen kan se, at vi gør det godt. Både piger, korleder, forældre og forældrebestyrelse. Pigerne i koret er seje, og det vil jeg gerne, at folk skal vide og forstå.

Hun håber, Kulturprisen kan betyde, at nye piger får lyst til at synge med.

- Jeg kunne godt tænke mig, at flere piger får øjnene op for det at synge i kor. I koret hjælper man bogstaveligt talt hinanden, når man skal finde en fælles klang. Korsang er faktisk en holdsport, som skaber venskaber og fællesskab. Og dermed styrker korsang selvtillid og selvværd, siger formanden.

Formand for Nordvestjysk Pigekor, Lise Vistisen, holdt tale og takkede for prisen ved uddelingen i Kultursalen på Musikskolen den 27. august 2021.

Kulturprisen uddeles i samarbejde med Kulturelt Samråd og festdagen bød på taler, fællessang, kunstnerisk indslag ved Limfjordsteatret, lækker mad fra Madværkstedet, og ikke mindst et smukt musikalsk indslag fra årets prismodtager.

Koret, som i år skal markere sit 25 års jubilæum, har fejret modtagelsen af Kulturprisen ved i denne uge at synge på kajen i Hanstholm ved Kongeskibet Dannebrog under Dronningens besøg mandag den 30. august.  Og på lørdag den 4. september venter deres store og udsolgte jubilæumskoncert i Vestervig Kirke, hvor de synger med Philip Faber og DR's Pigekor.

Ud over æren består Kulturprisen af en flot bronzeskulptur. Skulpturen er skabt af Zoran Luka, der i mange år har været en aktiv del af Kirsten Kjær Museum.

Tidligere års modtagere er:

2020: Jytte Nielsen, museumsleder Museum Thy
2019: Jonah Blacksmith, folk-rock band med rødderne i Sydthy
2018: Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor
2017: Svend Sørensen, Museumspædagog, Thisted Museum
2016: Harald Fuglsang, Kirsten Kjærs Museum
2015: Aase Odfelt, formand for Thy Kammermusikfestival
2014: Thy Alive Festival
2013: Jakob Oschlag, teaterinstruktør
2012: Thomas Munk, formand for Thisted Teaterkreds

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00