Fællesskab og fysisk aktivitet for alle i nyt center for sundhed i Thyhallen

Publiceret 01-09-2021

Idrætslivet, foreningsfællesskaber og de kommunale sundhedstilbud skal bo under samme tag. Kommunalbestyrelsen har besluttet at give penge til næste del af projektet ved Thyhallen.

Politikerne i Thisted Kommune har netop besluttet at gå i gang med anden etape af det store byggeri ved Thyhallen. Når det står færdigt vil det indeholde et nyt Center for Sundhed. Grafisk visualisering: Cubo Arkitekter.

Nye sale, nyt motionscenter, lokaler til kommunale sundhedstilbud, til foreningsaktiviteter, møder, undervisning, kultur og cafe. Det ligger alt sammen i det nye Center for Sundhed ved Thyhallen. Politikerne i Thisted Kommune er nu klar til at realisere etape to.

- Det er en samlet kommunalbestyrelse, der står bag beslutningen. Projektet er endnu en perle i rækken af projekter og initiativer, der medvirker til at gøre kommunen til det bedste sted at bo. Med projektet bringer Thisted Kommune sig i førertrøjen, når det gælder sundhed, bevægelse og fællesskab for alle, siger borgmester Ulla Vestergaard i forbindelse med, at politikerne netop har sendt cirka 64 millioner kroner afsted til næste etape af projektet ”Center for Sundhed – Thyhallen”.

Byggeriet af etape to ventes at gå i gang i begyndelsen af 2022. Det omfatter et nyt sundhedscenter, som bygges sammen med Thyhallen. Derudover kommer der en større ombygning af det eksisterende foyerområde og omklædningsfaciliteterne i hallen.

Arealerne i det nye "Center for Sundhed - Thyhallen" skal kunne bruges af rigtigt mange og til rigtigt meget forskelligt. Målet er et byggeri, der fremmer fysisk aktivitet og fællesskab. Grafisk visualisering: Cubo Arkitekter.

Mange har budt ind med ideer

Omkring 50 forskellige brugergrupper og interessenter har været med i udviklingen af projektet. Det har været en målsætning, at mindst 75 procent af bygningsarealet skal kunne bruges af flere brugergrupper, hvor fysisk aktivitet og socialt samvær er i centrum. Målet er et byggeri, der fremmer fysisk aktivitet og skaber grobund for sundhed, bevægelse og fællesskab. Tilgængelighed og design bliver tænkt ind i bygningen, så den også tilgodeser social, fysisk og psykisk udfordrede borgere.

I det nye ankomstareal bliver der etableret et grønt område - ”haven” og et lidt mere tilbagetrukket og diskret område – ”stuen”. Børn kan blandt andet boltre sig i ”børneværelset”, og derudover vil der være andre forskellige opholds- og være-områder med hver deres indretning, som kan anvendes af mange forskellige brugere, også de nye brugergrupper, som normalt ikke kommer i et idrætscenter.

Masser af kvalitet i tilbud

Samtidig med frigivelsen af pengene til byggeriet har kommunalbestyrelsen løftet sløret for, at det bliver entreprenørfirmaet Jakobsen & Blindkilde A/S, der i samarbejde med Cubo Arkitekter, ingeniørfirmaet Niras A/S og involverede håndværkere skal føre etape to ud i livet. Forud er gået en længere proces, hvor der blandt ni ansøgende firmaer blev valgt fire firmaer, som afgav tilbud på projektet:

- Vi har været i den positive, men også svære situation, at have fire seriøse og godt gennemarbejdede tilbud at vælge imellem. Trods travlhed i dansk byggeri levede de alle op til den ønskede kvalitet og pris. En grundig evaluering af tilbuddene resulterede i, at styregruppen pegede på tilbuddet fra Jakobsen & Blindkilde, siger formand for styregruppen, Esben Oddershede.

Et byggeri i tre etaper

Der er i alt tre etaper af ”Center for Sundhed – Thyhallen”. Første etape er den gennemgribende renovering af Centerhallen og en udvidelse af sportsfaciliteterne i Thy Hallen med et spring- og motorikcenter og en ny aktivitetshal, der får samme størrelse som den nuværende Hal A. Byggeriet af etapen er godt i gang og Centerhallen er allerede klar til at blive taget i brug. I første omgang dog uden et stort publikum. Den nye aktivitetshal forventes at kunne tages i brug i slutningen af december, mens gymnaster og de mange andre brugere af spring- og motorikcentret må have tålmodighed et par måneder mere.

Anden etape er den netop bevilgede ombygning af det eksisterende foyerområde, omklædningsfaciliteterne og det nye sundhedscenter, og tredje etape handler om at skabe nye bevægelsesrum på udearealer.

Thisted Kommune investerer i alt godt 100 millioner kroner i det samlede projekt. Lokale og Anlægsfonden støtter etape to og etape tre med i alt otte millioner kr.

 

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00