'Et smørhul for erhvervsdrivende': Thy scorer højt på erhvervsvenlighed

Publiceret 02-09-2021

En målrettet indsats har sikret, at Thisted Kommune for tredje år i træk er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra Dansk Industri.

Claus Sørensen, der er direktør i Ismejeriet Thy, er én af de erhvervsdrivende, der har brug for, at Thisted Kommune klarer sig godt på erhvervsvenligheden.

Hvor lang er den kommunale sagsbehandlingstid for en virksomhed med byggeplaner? Og hvor god er internet- og mobildækningen i området?

Det er to af de ti faktorer, som Dansk Industri hvert år tager pulsen på, når det skal vurderes, hvor god kommunernes såkaldte erhvervsvenlighed er.

Med andre ord: Hvor fordelagtigt det er for en virksomhed at starte og drive en forretning i en given kommune.


Resultaterne fra 2021 er netop offentliggjort, og heri kan man se, at Thisted Kommune bevarer sin plads blandt de absolut mest erhvervsvenlige kommuner i landet.


Faktisk rykker Thy tre placeringer frem fra en 16. plads i 2020 til en 13. plads i 2021. Der ligger en målrettet indsats bag placeringen i toppen. Det fortæller Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted Kommune:

- Thy er et område, hvor der er en skabertrang og idérigdom, og det er en af vores fineste opgaver at være med til at skabe nogle rammer, hvor de kvaliteter kan trives. Derfor er jeg rigtig glad for at se, at erhvervsvenligheden i Thy er så høj, som den er, siger hun.

På ganske kort tid er Ismejeriet Thy vækstet så meget, at det har været nødvendigt at udvide lokalerne ad flere omgange. Én af udvidelserne er et stort kølerum.

Service og god dialog

Én af de virksomheder, der har mærket, at erhvervsvenligheden i Thisted Kommune er i top, er Ismejeriet Thy, der blandt andet producerer vegansk is fra hovedkvarteret i Thisted.

Ismejeriet Thy er i stor vækst og har ad flere omgange været i tæt kontakt med Thisted Kommune for at kunne realisere virksomhedens planer.

- Når vi kommer med en opgave, en tanke eller et behov, så bliver vi utrolig godt behandlet, og jeg har en fornemmelse af, at kommunen er lige så interesseret i at finde løsninger, som vi selv er. Der er en velvillighed og et ønske om at levere en service, og det synes jeg er stærkt, fortæller Claus Sørensen, der er direktør i Ismejeriet Thy.

Isen produceres, pakkes og opbevares i Ismejeriet Thys lokaler på Hundborgvej i Thisted.

Ifølge Claus Sørensen er erhvervsvenlighed også enormt vigtigt for et område - især når man er placereret helt yderst på Danmarks skulder, som Thy er.

- Vi er langt væk fra mange ting, så det er vigtigt, at der er fokus på at levere en service, der er absolut i top. Det er med til at gøre Thy til et smørhul for erhvervsdrivende, og jeg håber, der vil blive arbejdet på, at Thisted Kommune rykker endnu længere op ad listen, siger Claus Sørensen.

Væksteventyr og iværksætterdrømme

Det ønske vil Niels Jørgen Pedersen, der er formand for Erhvervs, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget i Thisted Kommune, gerne arbejde for at indfri.

- Thy skal være et sted, hvor virksomheder mærker, at de bliver hurtigt og effektivt serviceret gennem en god dialog. Det er en helt klar målsætning, og det er dejligt, vi kan se, at det arbejde, der bliver gjort på området, har en effekt. De erfaringer skal vi tage med os i vores arbejde med at hjælpe erhvervslivet i Thy mod nye sejre, siger han.

Ismejeriet Thy er mest kendt for at producere Naturli' is og Ice Bakers.

Fakta om undersøgelsen:

 • I undersøgelsen måler Dansk Industri på, hvordan kommunerne klarer sig indenfor følgende faktorer:
  • Overordnet erhvervsvenlighed
  • Infrastruktur og transpor
  • Arbejdskraft
  • Uddannelse
  • Kommunal sagsbehandling
  • Grøn udvikling
  • Brug af private leverandører
  • Digitale rammer
  • Skatter, gebyrer og erhvervsarealer
  • Information og dialog med kommunen.
 • De ti kategorier vægter lige højt.
 • Thisted Kommune klarer sig især godt, når det kommer til den kommunale sagsbehandling, de digitale rammer, skatter, gebyrer og erhvervsarealer og i kategorien informationer og dialog med kommunen.
 • De områder, hvor der er mest plads til forbedring, er i kategorierne infrastruktur og transport og grøn udvikling.
 • Undersøgelsen af skabt ud fra data fra en spørgeskemaundersøgelse, der er blevet sendt ud til 7700 virksomheder i hele landet, et spørgeskema til kommunaldirektørerne og forskellige statistikker.
 • Spørgeskemaet til virksomhederne vægter 25 procent i vurderingen af den samlede erhvervsvenlighed. Det samme gør spørgeskemaet til kommunaldirektørerne, mens diverse statistikker står for de resterende 50 procent.

Thisted Kommunes placeringer gennem årene

Årstal og placering
2010 - 69
2011 -  58
2012 - 88
2013 - 84
2014 - 80
2015 - 92
2016 - 88
2017 - 64
2018 - 50
2019 -  6
2020 - 16
2021 -  13

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00