Thy er i EU-finale som bæredygtigt turistområde

Publiceret 22-10-2021

I EU har man fået øjnene op for Thisted Kommune som turistområde med fokus på bæredygtighed.

Arkivfoto.

Thys vilde nationalpark, unikke surf-forhold og Besøgscenter Østerild er nogle af de eksempler på, hvad turister kommer til egnen for at opleve.

Ens for dem alle er, at der er tale om bæredygtig turisme, og det har sikret Thisted Kommune en nominering fra EU.

EU har udvalgt Thy som en af tre, der skal konkurrere om at blive årets bæredygtige turistdestination.


I begrundelsen for at udvælge Thy fremhæver EU indsatsen for at skabe et bæredygtigt hverdagsliv for indbyggere og besøgende. Og at det er sket inden for rammerne af en ambitiøs og langsigtet udviklingsplan, der omfatter intensiv brug af vedvarende energikilder, cirkulære processer og beskyttelse af store naturområder.

Arkivfoto.

EU er i denne sammenhæng programmet European Destination of Excellence 2022, hvor et panel af uafhængige eksperter med viden om bæredygtighed og grøn praksis har evalueret ansøgninger fra 43 områder i 18 lande.

Bæredygtighed skaber turisme

Det var NordDanmarks EU-kontor, som opfordrede Thisted Kommune til at søge om prisen.

- Vi har haft et samarbejde med Thy igennem mange år, og vi kan se, hvor meget området gør for at indrette sig bæredygtigt og skabe turisme på den baggrund. Da det blev muligt at indstille til prisen, opfordrede vi derfor Thisted Kommune til at gøre det, fortæller Aija Azadi fra NordDanmarks EU-kontor, der har hjulpet Thisted Kommune med forhold omkring ansøgningen.

Næste skridt bliver, at vi i Thy skal overbevise en jury om, at det netop skal være vores område, der skal modtage prisen. Det kommer til at ske til november i Ljubljana, Slovenien, som har det europæiske formandskab.

Vinder Thisted Kommune prisen, er præmien hjælp til branding og markedsføring i Europa i 2022. Det kan gøre endnu flere nysgerrige efter at besøge Thy og nyde godt af den natur og de attraktioner, som vores området byder på.

Det fortæller Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted Kommune.

- Thy har en unik vildmark, der kalder på at blive udforsket, unikke forhold for surf og vandsport, højt til himlen, et spændende besøgscenter for moderne vindteknologi og meget andet. Summen af det hele gør Thy til et unikt sted at bo, og de kvaliteter vil vi rigtig gerne dele med omverdenen, fortæller hun.

Arkivfoto.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00