Nyt børnehus er udsmykket af lokal tegner

Publiceret 06-10-2021

Det nye "Børnehuset Rolighed" i Thisted er prydet af fantasifulde tegninger, som Stine Sloth Fohlmann fra Svankjær har lavet. Det der begyndte som en hobby, fylder stadig mere i hendes liv.

Pippi Langstrømpe og Rødhætte er at finde på den store væg i læsehjørnet i "Børnehuset Rolighed". Tegningerne er lavet af Stine Sloth Fohlmann fra Svankjær.

Hendes streg er tynd og fin. Farverne akvarel. Og tilsammen fortæller de historier. Om voksne og børn. I leg. I ro. I naturen. Og nu også i det nye børneunivers i det østlige Thisted, hvor 111 børn dagligt holder til som næsehorn, drager, mus, haletudser, frøer og rødder i de nybyggede afdelinger.

- Før vi flyttede til Thy, var tegningerne min hobby og jeg viste dem mest frem på sociale medier. Nu har jeg taget mod til mig og er begyndt at sælge dem og takke ja til opgaver, fortæller Stine Sloth Fohlmann, der har et lille galleri hjemme i privaten.

Stine Sloth Fohlmann underviser i fransk på gymnasiet, men i sin fritid tegner hun, og de senere år er tegneriet blevet så efterspurgt, at hun nu også har sin egen lille virksomhed.

14 små tegninger er blevet kæmpestore

Med udsmykningen af den nybyggede institution har hun fået et endnu større publikum. I alt 14 små tegninger er blevet forstørret mange gange, trykt på folie og fylder flere, store vægge.
Institutionen bruger børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaards univers på stuerne. Det har Stine mixet med andre børneuniverser, så i fx. “læsehjørnet” har klassikere som Pippi Langstrømpe, Rødhætte, Karlsson på taget og Cirkeline også fundet vej ind på en væg. Og i “klodserummmet” bakker et kæmpe næsehorn ind i et tårn, der vælter.

- Normalt så tegner jeg mest mine egne karakterer og personer. Her var der et tema, fordi de bruger Ole Lund Kirkegaards univers, men det skulle jo samtidigt være mine versioner af nogle af hans populære karakterer, så det var en sjov opgave, fortæller tegneren, der i øjeblikket også kan ses på udstillingen “Smagen af Thy” på Vorupør Museum.
Til den har hun har tegnet en række forskellige, spiselige planter i Nationalpark Thy.

De 14 små tegninger samlet på én væg i Børnehuset Rolighed. Alle er de forstørret mange gange og fylder hele vægge i forskellige rum i den nye institution i Thisted.

Troede ikke hun skulle bo i Thy

34-årige Stine Sloth Fohlmann stammer fra Thy. Hun voksede op i Hurup og rejste efter gymnasiet til Aarhus for at læse på universitetet. For omkring fem år siden vendte hun tilbage til fødeegnen sammen med sin mand og med en uddannelse som cand.mag. i dansk og fransk i bagagen.

- Jeg kunne ikke komme hurtigt nok væk fra Thy efter gymnasiet. Dengang skulle jeg aldrig tilbage, men så skete der et eller andet. Brian er fra Fyn, og jeg kan huske, vi på et tidspunkt sad på en cafe i Aarhus og talte om, hvad vi drømte om og gerne ville. Dengang boede vi i Vejle. Skulle vi tilbage til Aarhus, skulle vi flytte til Frankrig, eller skulle vi vælge naturen og Thy? Det lyder jo helt absurd, siger hun grinende.

Thy gav dem andre muligheder

Men Thy vandt. Brian, som er uddannet cand.merc. i virksomhedsudvikling, fik job på Thise Mejeri i Salling. Stine på gymnasiet i Thisted. Gården fandt de på Kystvejen nær Lodbjerg. Her kunne de realisere deres drøm om det gode liv for børn og voksne i en familie. Et liv hvor ro og nærvær er nøgleord. Og hvor der er tid til at tegne.

- Vi kunne her bo i naturen og etablere os billigere. Det gav os en økonomisk frihed til at træffe nogle valg for os som familie, som vi ikke havde kunnet, hvis vi havde købt et hus i Aarhus eller Vejle. Samtidig er vi blevet en del af nogle gode fællesskaber her i nærområdet. Jeg har bl.a. etableret en legegruppe og en legestue. For sådan er det her. Du kan få rigtigt meget til at ske, hvis du går i gang, siger hun.

I "Klodserummet" har drengene her selv travlt med at bygge og vælte tårnene, mens Stine Sloth Fohlmanns næsehorn leger med fra væggen.

Frihed til at vælge til og fra

Siden de valgte Thy, er datteren Asta på nu tre-et-halvt-år kommet til. Brian arbejder i øjeblikket på deltid på mejeriet. Stine underviser i fransk på gymnasiet i Thisted, og sideløbende er tegneriet gået hen og blevet en lille virksomhed.

- Det er fedt, at tegneriet nu faktisk også begynder at være en slags arbejde for mig og en del af vores indkomst. Det havde jeg ikke tidligere troet, det kunne blive. Samtidig har vi større mulighed for at udforme vores liv, som vi gerne vil. Her i Thy, slutter hun.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00