Det stod aldrig i kortene.
20-årige Victor Sass-Petersen har altid troet, han skulle arbejde i tøjbutik som sælger. Det var i hvert fald den forestilling, han havde, da han søgte ind på ungdomsuddannelsen HHX.
Men sådan blev det ikke.
I dag – knap et halvt år efter han fik sin blå studenterhue – arbejder han i hjemmeplejen.
- Det er et utrolig meningsfuldt arbejde. Man kommer ud og snakker med en masse forskellige mennesker, og man bliver klogere på livet på en eller anden måde, siger Victor Sass-Petersen.
Selvom han endte i faget som et tilfælde, så er han blevet hængende. Det giver ham nemlig noget helt andet, end han har oplevet fra hans hidtidige erfaring med arbejdsmarkedet.
- Det er en rigtig god følelse, at man tager sig af andre og hjælper dem. Der kan godt være en fordom om, at det hele kører på samlebånd, og at vi bare hurtigt er inde og så ude igen. Men sådan oplever jeg det ikke. Man når faktisk at skabe nogle relationer, og det betyder meget for mig, fortæller Victor Sass-Larsen.
Og han er langt fra den eneste, der finder en stor glæde ved jobbet i hjemmeplejen.
Mange er kommet til
I Thisted Kommune har man oplevet, at der er en markant stigning i antallet af mandlige kollegaer. Og det er både ufaglærte afløsere og uddannede fastansatte, der kommer til. Det fortæller Nina Odde, der er leder af hjemmeplejen i Thisted Kommune.
- Blandt afløserne har vi faktisk oplevet en fordobling blandt mændene hen over sommeren, fortæller hun.