Her er de nye udvalgsformænd i Thisted Kommune

Publiceret 23-11-2021

Det blev ud på de små timer på valgnatten før de valgte kommunalpolitikere var klar til at præsentere hvem, der skal sidde for bordenden i Thisted Kommune efter nytår. Nu er der også fordelt udvalgsposter.

Niels Jørgen Pedersen fra Venstre bliver ny borgmester i Thisted Kommune. Det præsenterede han sammen med Jens Kristian Yde fra Det Konservative Folkeparti på Rådhuset på valgnatten.

Der bliver udskiftning på borgmesterkontoret efter nytår, når den netop valgte kommunalbestyrelse træder til. Det stod allerede klart på valgnatten, da Niels Jørgen Pedersen fra Venstre og Jens Kristian Yde fra Det Konservative Folkeparti efter timelange forhandlinger kom ned ad trappen på Rådhuset i Thisted.

Sammen med Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige var de blevet enige om, at Niels Jørgen Pedersen skal være kommunens nye borgmester, mens Jens Kristian Yde bliver viceborgmester.

Nu er konstitueringen forhandlet endeligt på plads, og vi ved nu også, hvem der skal være formænd for de enkelte politiske udvalg.

  • Niels Jørgen Pedersen bliver formand for Økonomiudvalget.
  • Peter Larsen bliver formand for Børne- og Familieudvalget.
  • Henrik Gregersen bliver formand for Social- og Seniorudvalget.
  • Ib Poulsen bliver formand for Arbejdsmarkedsudvalget.
  • Jens Kristian Yde bliver formand for Erhverv-, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.
  • Torben Overgaard bliver formand for Sundhed-, Kultur-, og Fritidsudvalget.

Venstre har ved valget fået syv mandater, mens Konservative kan tælle til seks, og med et mandat fra henholdsvis Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står de med et flertal på 15 mandater i den 27 mand store Kommunalbestyrelse.

Den nye Kommunalbestyrelse tiltræder 1. januar 2022.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00