Bevægelse giver glæde
De mange bevægelsescoaches har på kurset fået forskellige redskaber, til at fungere som klassecoach. De har gennemgået og afprøvet et katalog med aktiviteter, og så har de lært, hvordan de kan motivere kammerater, som måske ikke altid synes, det er fantastisk at blive sat i gang.
- Jeg synes mest, vi oplever, at alle er meget glade for at komme op af stolen og bevæge sig. Vi bliver alle mere friske i hovedet og mere klar til undervisningen. Vi kan bedre koncentrere os, siger Sara Bakke fra 9.b. på Snedsted Skole om de foreløbige erfaringer på hjemmebanen.
Korte aktiviteter på klassen
To lokale instruktører er af DGI Nordjylland blevet klædt på til at uddanne de nye bevægelsescoaches. Målet med kurset er at åbne elevernes øjne for de mange muligheder for aktiviteter på mellem 5 og 15 minutter, som kan sættes i gang i for eksempel klasseværelset:
- Vi har gjort meget ud af at tænke aktiviteterne ind i de rum, hvor eleverne er i forvejen. Det må ikke handle om, at man skal have adgang til en hal eller en gymnastiksal for at kunne sætte noget i gang, forklarer Rikke Brinch Jørgensen, der er den ene instruktør.
Hun pointerer samtidig, at det langtfra er nok, at eleverne nu ved, hvad de skal gøre:
- Potentialet for at få skabt mere bevægelse på den her måde er stort, for nu har eleverne redskaberne, men ude på skolerne bliver der en opgave for ledelsen og lærerne med at skabe rum til de korte aktiviteter og bakke op om elevinitiativet. Alle kan få stor glæde af det, men det kommer ikke af sig selv, siger Rikke Brinch Jørgensen.