Food Cluster Thy har planer om et udviklingshus i Hanstholm

Publiceret 16-05-2021

Food Cluster Thy har udviklet en færdig plan for et fagligt hus for fødevareerhvervet - med hovedvægt på fisk. Håbet er, at det kan blive en katalysator for vækst og udvikling i Hanstholm.

Arkivfoto.

Test af nyt udstyr. Showroom. Rugekasse. Pilotprojekter. Prøveproduktion. Inkubatormiljø. Laboratorium. Prøvekøkken. Kurser. Matchmaking. Konferencer.

Der er rige muligheder for innovation og udvikling i et kommende udviklingshus for fiskerisektoren, der efter planen får base på Hanstholm Havn.

Det skriver Food Cluster Thy i en pressemeddelelse.

- Når vi skaber et udviklingsmiljø i navlen af dansk fiskeri og fødevareproduktion, vil det betyde, at Hanstholm kommer på forkant med den nyeste viden.

Sådan lyder visionen fra Kersti Haugan, der er sekretariatschef i Food Cluster Thy og løbende arbejder med at skabe værdi for fødevareerhvervet i Thy.

Som led i projekt ”Etablering af Fish Lab Hanstholm” har hun afdækket behovet for et udviklingshus i Hanstholm – og skitseret en mulig model.

Katalysator for vækst

”Sea Center Hanstholm”- arbejdstitlen på udviklingshuset - er tænkt som en katalysator for nytænkning og vækst i hele fiskerisektoren.

Udviklingshuset indrettes med faciliteter til at teste nyt udstyr og etablere pilotprojekter eller prøveproduktion. Målet er, at såvel de velkonsoliderede virksomheder inden for fiskeindustrien som de fremtidige iværksættere i disse rammer får mulighed for at modne og videreudvikle deres nye ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter.

Samtidig er det planen, at Sea Center Hanstholm bliver et fagligt hus for hele fødevareerhvervet, der kan fungere som et konference- og kursuscenter samt et naturligt mødested for dem, der ernærer sig ved fiskeri eller i den fiskeforarbejdende industri.

Kersti Haugan mener, at Sea Center Hanstholm kan blive industriens forlængede arm, når det gælder udvikling af nye produkter og udstyr.

Stor interesse

Behovet for et udviklingshus af denne karat er afdækket gennem en række interviews med personer, der har tilknytning til branchen. Der er lavet en indretnings- og anvendelsesplan for Sea Center Hanstholm samt forslag til selskabsstruktur og finansieringsplan.

- Vi estimerer, at vores model for et udviklingshus er økonomisk bæredygtig. Men en realisering af dette kræver opbakning fra fødevareerhvervet, understreger Kersti Haugan.

Kersti Haugan mærker allerede stor interesse for Sea Center Hanstholm, og hun betegner det som nærliggende, at det faglige hus bliver en integreret del af ”Fiskeriets Hus”, som Hanstholm Havn har skitseret en model for. Alternativt kan der opføres en selvstændig bygning til formålet.

Indretningsforslag samt indsatsområder og finansieringsplan uddybes ved et møde den 19. maj klokken 15-16.30 på Montra Hotel Hanstholm.

Alle, der har en interesse i projektet, er velkomne. Forhåndstilmelding er nødvendig til Food Cluster Thy.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00