Vandet Sø får CHI bygning efter Fredningsnævnets godkendelse

Publiceret 05-01-2021

Fredningsnævnet giver tilladelse til, at Thisted Kommune kan opføre en Cold Hawaii Inland bygning ved det populære surfområde Vandet Sø.

Vandet Sø er et populært surfspot i Thy - især for børn og unge, der skal lære at surfe. 

Spottet er derfor en vigtig del af Cold Hawaii Inland – og derfor er vi SÅ glade for at kunne fortælle, at vi i går fik dispensation fra Fredningsnævnet. Det betyder, at vi nu kan komme videre med at opføre faciliteter, der gør det endnu sjovere at være aktiv på og ved Vandet Sø.

Omklædning, bad og handicap-WC

Fredningsnævnet har givet Thisted Kommune dispensation til at opføre en Cold Hawaii Inland-bygning, der bl.a. indeholder omklædning og bad og handicap-WC. Bygningen bliver åben for alle, og vil gøre det lidt nemmere og lidt mere lækkert før og efter turen på vandet. Som en ekstra luksus kan man smide sig på bænken ved bygningen og hvile trætte arme og ben efter en god dag på vandet. Og fik vi nævnt, at bygningen har ”roof with a view”? Man kan simpelthen gå op på taget og nyde den smukke udsigt over Vandet Sø.

En del af projektet er desuden at forbedre forholdene for parkering og skabe mere trafiksikkerhed for børn,  unge og alle andre, der krydser vejen for at komme ud på vandet. Vi laver derfor 27 grønne parkeringspladser og en ny indkørsel til området.

Selvom vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, kan vi endnu ikke sige, hvornår spottet bliver opført. Men med den gode besked fra Fredningsnævnet er Thisted Kommune et stort skridt nærmere, at det næste Cold Hawaii Inland Spot kan blive til virkelighed.

Og dét er værd at fejre, for det betyder også, at vi er endnu et skridt nærmere en sammenhængende vandsportskommune med gode forhold ved hav, fjord og sø.

Til orientering løber klagefristen vedr. Fredningsnævnets afgørelse de næste fire uger med udløb den 1. februar 2021.

Dronebillede fra Vandet Sø, som viser den nuværende badebro og det kommende rekreative område.
Dispositionstegning som viser badebro, nye anlæg og parkeringspladser ved Vandet Sø, Thy. Foto: Norrøn + Spektrum Arkitekter

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00