Nyt genbrugscenter med populær 24-7-ordning åbner i Hurup

Publiceret 15-12-2021

I den her uge åbner portene til det nye genbrugscenter i Hurup, som gør det muligt for borgere i den sydlige del af kommunen at besøge genbrugscentret uden for den bemandede åbningstid.

Du kender det sikkert.

Efter en grundig oprydning i garagen, skuret, kælderen eller loftet er traileren fyldt med affald, der skal på genbrugscentret.

Men når du endelig er klar til at trille afsted, går det op for dig, at tiden er skredet. Genbrugscentret er lukket, og du må vente til i morgen med at komme af med dit affald.

Den situation er snart en saga blot i det sydlige Thy. Den populære 24-7-ordning bliver nemlig udbredt til også at gælde på det nye genbrugscenter i Hurup, der åbner lørdag den 18. december på Slyngborgvej 9.

Med åbningen af det nye genbrugscenter er 24-7-ordningen nu tilgængelig på tre store genbrugscentre i Thy. Foruden Hurup er det også muligt at bruge 24-7-ordningen i Hanstholm og Thisted.

- 24-7-ordningen er en rigtig god løsning, der giver brugerne en stor frihed og fleksibilitet. Vi har rigtig gode erfaringer med ordningen, og vi er glade for, at vi nu også er klar til at tilbyde den løsning i Hurup, siger Esben Oddershede, der er formand for Klima-, Miljø og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Skal gøre det nemt at være grøn

Thisted Kommune var en af de første kommuner i landet, der var klar med 24-7-ordningen, men det er en ordning, som flere og flere kommuner begynder at tage til sig.

24-7-ordningen fungerer på den måde, at man - første gang – skal tilmelde sig ordningen på www.thisted.dk/genbrugthy24-7.

Når du er oprettet i ordningen, kan du køre hen til porten til genbrugscentret uden for den bemandede åbningstid og lukke dig ind enten via Affald Thy-appen eller ved at sende en sms til et telefonnummer, der står angivet på et skilt ved porten.

Kort tid efter vil porten gå op.

Herefter kan man i ro og mag køre rundt til de forskellige containere med sit sorterede affald. Det eneste, der adskiller sig fra den bemandede åbningstid, er, at man skal benytte sig af de containere, hvor skiltet viser, at de må bruges i 24-7 ordningen.

Det betyder også, at man skal bruge de gule 24-7 containere, som er opstillet til erstatning for komprimator-containerne. Og så kan man ikke komme af med eternit eller farligt affald i 24-7 ordningen.

Høj grad af tillid

Det er altså i høj grad en ordning, der kræver, at man har tillid til hinanden, og at brugerne sorterer affaldet korrekt.

Begge dele går det rigtig fint med, fortæller Esben Oddershede.

- I Thy er vi ordentlige og hjælpes ad med at passe på de her ordninger, som gør det meget nemmere for os alle i hverdagen. Der er selvfølgelig en gang imellem eksempler, hvor der bliver smidt ting de forkerte steder, men det er meget tydeligt, at langt de fleste gør sig meget umage og gerne vil passe på og bevare ordningen, fortæller han.

Det nye genbrugscenter i Hurup åbner portene den 18. december kl. 10.00. I forbindelse med flytningen fra det gamle genbrugscenter i Hurup til det nye, vil det gamle genbrugscenter på Grurupvej 8 lukke permanent onsdag den 15.12 kl. 17.00.

Torsdag og fredag bruges til flytning. Disse dage er det muligt at benytte sig af genbrugscentrene i Hanstholm og Thisted.

Affald og Ejendomme
Kirkevej 9
7760 Hurup Thy